TV-Nyt

Atlantic Crossing – nyt nordisk seriesamarbejde på vej

I en co-produktion med DR og svenske SVT går norske NRK i december i gang med optagelserne til den nye historiske dramaserie ’Atlantic Crossing’, som formentlig får premiere i 2021.

Serien bygger på et stykke fælles, skandinavisk historie, og den fortæller historien om Märtha, der var kronprinsesse i Norge fra 1929 til sin død i 1954. Hun var mor til Norges nuværende kong Harald, hendes mor var danske Prinsesse Ingeborg, mens hendes far var Prins Carl af Sverige.

Den er den svenske svenske skuespiller Sofia Helin, kendt fra serien Broen, der skal spille rollen som prinsesse. Märtha nåede aldrig at blive dronning, da hun døde af kræft i 1954 – kun få dage efter sin 53 års fødselsdag.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sammen med manuskriptforfatteren Linda May Kallestein har seriens skaber Alexander Eik brugt syv år på at udvikle manuskriptet til ’Atlantic Crossing’. De har blandt andet fundet ikke-offentliggjort materiale i både Norge og USA – for eksempel dokumenter, der beskriver Kronprinsessens rejse til USA og hendes arbejde med at støtte Norge derfra under Anden Verdenskrig.

Eftersom DR er med til at co-producere serie, er det også planen, at DR viser serien, når den er klar om cirka tre år.

Kilde: DR

Læs også


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button