TV-Nyt

Asger og de langtidsledige – ny serie på DR2

Asger Aamund langtidsledige dr2I en ny serie på DR2 kommer erhvervsmanden Asger Aamund tæt på arbejdsløsheden, hvor han vil motivere seks langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet og konfronterer de politikere, som han mener, har svigtet Danmark.

Der er noget helt galt i Danmark.  Alt for mange der burde arbejde, gør det ikke.  Og de få politikere der ved, hvad der skal gøres, tør det ikke. Det mener erhvervsmanden Asger Aamund, som i løbet af otte programmer, vil gøre op med den danske vanetænkning og motivere seks langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet. For deres egen skyld, men sandelig også for landets skyld.

‘Danmark på katastrofekurs’
Asger Aamund har en mission med de otte programmer på DR2, der får premiere på DR2 på mandag den 26. august klokken 20.30 – han vil se om han ikke kan gøre det bedre end systemet, som efter hans mening har svigtet:

– Det ville være okay, hvis man havde penge som i oliestaterne, men det har vi ikke og derfor er Danmark på katastrofekurs. Vi er på vej til at fordele fattigdom i stedet for at skabe rigdom”, siger Asger Aamund.

Den mangeårige erhvervsmand og samfundsdebattør vil konfrontere de politikere, som han mener har svigtet landet og stille dem til ansvar. Håbet er få dem til at arbejde målrette på nye langsigtede løsninger. løsninger. Men først og fremmest vil han erstatte ord med handling.

Personlig mentor for langtidsledige
Aamund har sagt ja til at være personlig mentor for seks meget forskellige danskere, der dog har det til fælles at de har været uden arbejde i lang tid. Kan han gøre det bedre end jobcenteret? Kan han motivere dem tilbage til et job? Kan han overhovedet forstå deres situation?

Han møder blandt andre Hanne, som gennem 23 år har været fast gæst i det danske beskæftigelsessystem, og har stor erfaring med jobrotation og aktiveringskurser. Christina som mener, at det er et fuldtidsarbejde at være arbejdsløs, og mønsterbryderen Mark, som er nået længere i uddannelsesforløbet end sin familie, men ikke kan få et job.

Han møder også akademikeren Kristian, der drømmer om et lederjob. Barbara, som har arbejdet med mange spændende ting tidligere, og betegner sig selv som lidt af en ‘jobsnob’. Og endelig den stolte sønderjyde Bruno, der har været til et utal af jobsamtaler, men altid ender som nummer to.

Det er de mennesker som Asger Aamund skal forsøge at motivere. Han vil teste deres jobparathed og give dem et par håndfaste råd fra den gamle skole. Men vil de overhovedet lytte til ham? Og hvordan vil politikerne på Christiansborg reagere, når Asger konfronterer dem med sin kritik?

‘Asger og de langtidsledige’: Mandag 26. august klokken 20.30 og de følgende syv mandage på DR2

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button