TV-Nyt

Asfaltdronningen – født til fart – ny dokumentar på DR3

asfaltdronningen DR3
Foto: Jan Kaiser

DR3 lancerer ny dokumentar om Danmarks førende racerdronning Christina Nielsen, der skrev sportshistorie i år, da hun som den første danske kvindelige racerkører gennemførte det prestigefyldte 24 timer lange racerløb Le Mans

I dokumentaren møder seerne Christina Nielsen, der med sin far ved sin side ræser sig ind i toppen af motorsporten som den første kvindelige racerkører i sportshistorien, der vinder den internationale IMSA løbsserie i USA. Desuden er hun den første danske kvinde til at gennemføre racerløbet Le Mans. I 2017 er Christina, der til daglig bor i Los Angeles, tilbage i Le Mans for at køre om en topplacering.

Kvindelig racerkører i en mandsdomineret sportsverden

I dokumentaren ’Asfaltdronningen -født til fart’ har DR3 fået en eksklusiv adgang til den 24-årige Ferrari-kører Christina Nielsen gennem et år, hvor de følger hende tæt både til de store løbsserier i både USA og i Europa, men også privat og personligt. Christina kører på det højeste niveau, men er alene kvinde i en mandsdomineret sportsgren. Når Christina Nielsen bliver konfronteret med, hvordan det er at være kvinde i motorsportsverden svarer hun:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Der er altid nogen, der vil have noget imod det og altid nogen, der ikke vil være glade for det. Ærlig talt så griner jeg bare af det. Det er ’fuel to my fire’ og noget, som jeg tager som motivation for at bevise, at jeg godt kan det her” siger hun i dokumentaren.

Med årets bedrifter og triumfer har Christina Nielsen markeret sig i historiebøgerne i selskab med de danske professionelle racerkørere Jan Magnussen og Tom Kristensen. Dokumentaren ’Asfaltdronningen – født til fart’ er ifølge tilrettelægger og journalist på DR Sporten Niels Christian Jung et unikt blik ind hos en kvinde, der er på vej til tops inden for en sport, der er domineret af mænd:

”Historien om Christina er usædvanlig, fordi hun er en kvinde, der befinder sig i en meget mandsdomineret sportsverden. For mig er det en yderst spændende historie, fordi vi møder denne smukke, unge, blonde racerkvinde i et ekstremt miljø, hvor hun konkurrerer på lige vilkår med mændene – og oveni hatten skriver hun sportshistorie i et voldsomt år, hvor hendes far også bliver hårdt ramt af kræft,” forklarer Niels Christian Jung.

DR Dokumentaren ’Asfaltdronningen – født til fart’ bliver vist på DR3 den 19. december klokken 20:30.

I samme kategori

Back to top button