Arven efter Veronika – Ny drama serie fra DR

| fredag 17. aug, 2012 09:17 | 0 Kommentarer

I september indleder DR Fiktion optagelser til dramaserien ‘Arven efter Veronika’. Serien er skabt af hovedforfatter Maya Ilsøe, der senest har stået bag DRs store julekalender ‘Pagten’ fra 2009.

Den svenske skuespiller og instruktør Pernilla August skal instruere de første tre afsnit af serien, der blandt andre har Trine Dyrholm og Jesper Christensen på rollelisten. Serien er planlagt til udsendelse på DR1 i foråret 2014.

Et moderne familieportræt
‘Arven efter Veronika’ udspiller sig i og omkring det sydfynske landsted, der siden begyndelsen af 1970’erne har dannet rammen om den internationalt anerkendte kunstner Veronika Grønnegårds liv og virke.

Serien følger Veronikas fire voksne børn, hvis markante opvækst har præget deres liv på vidt forskellige måder. De har levet spredt for alle vinde, indtil Veronika dør, og de samles for at gøre arven efter hende op. Hvad der for de fire søskende skulle have været en hurtig og smertefri bodeling, bliver begyndelsen på en rejse ind i hemmeligheder, løgne og fortrængte sandheder. Det vender op og ned på deres liv, og tvinger dem til at se på både hinanden og sig selv med nye øjne.

Serien er et moderne familieportræt. Et drama om ’68-generationen og deres børn. En fortælling om, hvad det vil sige at være familie i en tid, hvor de klassiske familiemønstre har ændret sig radikalt.

Arven efter Veronika

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Seriens centrale karaktergalleri udgøres af skuespillerne Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Kirsten Olesen, Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen, Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen, Anette Katzmann, Jens Jørn Spottag, og Kenneth Christensen.

Seriens hovedforfatter Maya Ilsøe, der er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2003, har tidligere stået bag DRs julekalendere Absalons hemmelighed fra 2006 og Pagten fra 2009.

Seriens konceptuerende instruktør svenske Pernilla August har gennem sit samarbejde med instruktører som Ingmar Bergman, Bo Widerberg, Jan Troell og Per Fly etableret sig som en af Skandinaviens største skuespillerinder.

I 2010 debuterede hun som instruktør med spillefilmen Beyond, der høstede stor anerkendelse og bl.a. vandt Nordisk Råds Filmpris i 2011. Med Arven efter Veronika fortsætter Pernilla August nu sit virke som instruktør.

En brydningstid

“‘Arven efter Veronika’ er en vigtig og vedkommende fortælling om, hvordan en væsentlig brydningstid fik store konsekvenser for, hvordan vi i dag ser og forstår familien. Det er en historie, der undersøger, hvilken betydning den frigørelse og selvrealisering, som fandt sted i 60’erne og 70’erne, fik for generationen, der fulgte efter, udtaler Nadia Kløvedal Reich, der er DRs fiktionschef.

Optagelserne til serien, der bliver indspillet delvist på Fyn, indledes 17. september.

Christian Rank er producent for DR Fiktion. Seriens 10 afsnit er planlagt til udsendelse på DR1 fra januar 2014.

Kilde: DR presse

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt