TV-Nyt

Årets første cykelløb på TV 2 – Paris-Nice fra 3. marts

cykelløb på tvDer er meget at se frem til for cykelsports-entusiaster på TV 2, da der kommer masser af førsteklasses cykling på kanalen i år. Sæsonen begynder med en rigtig lækkerbisken – det klassiske etapeløb Paris-Nice.  Det er interessant, fordi det plejer at give en indikation på, hvem der kan komme til at dominere sommerens tre store etapeløb, Giro d’Italia, Tour de France og La Vuelta a España, der i år alle bliver vist på TV 2.

En miniudgave af Tour de France
– Paris-Nice er årets første store møde mellem de største stjerner – dem, vi skal følge hen over sommeren. Her tester de hinanden af i alle terræner. Det er en miniudgave af Tour de France med skrappe bjerge, svære nedkørsler, tætte spurter og afgørende enkeltstarter. Og så er det tv-mæssigt fantastisk velproduceret, fordi det er lavet af de samme mennesker, der producerer Tour de France. Når rytterne lørdag ankommer til den azurblå middelhavskyst omkring Nice, så ved man, at sommeren og cykelsæsonen for alvor er på vej, siger TV 2s cykelekspert Dennis Ritter, der skal kommentere Paris-Nice sammen med Henrik Jul Hansen.

– I år virker feltet og favoritterne mere jævnbyrdige end meget, meget længe. Sidste års vinder, Bradley Wiggins, har valgt at fokusere på andre cykelløb, men ikke desto mindre er syv af de ti bedste fra sidste års klassement med igen. Det vidner om mange vinderkandidater og om et løb, der måske først bliver afgjort på syvende og sidste etape, bjergenkeltstarten på Col d´Eze, siger Dennis Rytter

Jakob Fuglsang hos Astana
Seerne kan glæde sig til at se hele syv danske ryttere i løbet. Team Saxo-Tinkoff starter med fem danske ryttere på holdet: Matti Breschel, Michael Mørkøv, Nicki Sørensen, Anders Lund og Mads Christensen. Desuden kører Lars Bak for sit hold Lotto Belisol.

Endelig optræder Jakob Fuglsang i sin første store opgave for sit nye hold Astana, hvor han får lov til at køre i en mere fri rolle som kaptajn.

– Set med danske øjne bliver løbets store spændingsmoment, hvor vidt Jakob Fuglsang kan drive det. Han er blevet lovet fuld støtte som holdets kaptajn, siger Dennis Ritter, der ser meget frem til Paris-Nice.

– Med Paris-Nice glæder jeg mig til se storholdenes indbyrdes styrkeforhold. De hold, der skal køre om sejren i de større og længere etapeløb til sommer. Det gælder specielt BMC, Team SKY og Team Saxo-Tinkoff. Særligt spændende bliver det naturligvis at se nogle af Bjarne Riis’ nye indkøb, folk som Nicholas Roche og Matti Breschel. Desuden forventer jeg at se sidste års udbryder- og bjergkonge i første del af Tour de France, Michael Mørkøv, i en angriber-rolle flere gange under løbet, siger Dennis Ritter.

Paris-Nice på TV 2 og TV 2 Play fra 3. til 10. marts.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button