Radio og Podcast Nyt

Anmelderne – ny DR kulturpodcast

Kulturlivet bugner af tilbud. Hvad skal man vælge at se, læse, opleve eller lytte til blandt alt det, der sker derude?

Det går vært Mathias Hammer hver uge på opdagelse i sammen med to eksperter i den nye kulturpodcast ’Anmelderne’. Om der er tale om ugens store film, bøger, musikudgivelser, teaterstykker eller udstillinger, så bliver de kulturelle fænomener, der gemmer sig i værkerne og begivenhederne vendt, drejet, perspektiveret og anmeldt i et tæt samspil mellem eksperter og vært.

’Anmelderne’ er et supplement til de kulturtilbud, der allerede findes i DR indenfor musik, litteratur, kor og orkestre og den mere nyhedsprægede og dagsaktuelle kulturformidling.

– Vores nye kulturpodcast ’Anmelderne’ er lytternes guide til kulturens højdepunkter lige nu. Vi vælger de mest interessante kulturtilbud ud og giver viden og perspektiv. Med Mathias Hammer i værtsrollen er lytterne ikke blot i godt selskab, men også i trygge, kulturfaglige hænder. Og med et dedikeret panel af kulturfaglige eksperter og relevante gæster, der deler ud af deres indsigter og holdninger, bliver både de kulturinteresserede og de kulturnysgerrige klædt godt på til selv at gå ud i kulturlivet og opleve kulturen på egen krop, siger ledende redaktionschef i Kultur, Børn og Unge Gustav Lützhøft.

Lone Scherfig og ekspert i venskaber
Blandt Mathias Hammers første gæster er filminstruktør Lone Scherfig og psykolog Johanne Schwendsen, der er ekspert i venskaber. De skal diskutere den aktuelle irske film ’The Banshees of Insherinn’ – en komedie om venskab og uvenskab, mens der i næste program er fokus på bogen ’Superskurk’ af Anna Juul, der handler om psykisk sygdom.

– Jeg ser frem til sammen med mine gæster at give lytterne et solidt grundlag for at vælge hvilket kulturtilbud, de skal berige deres weekend med. Eksperterne bruger deres egne oplevelser, faglighed og baggrund, og jeg vil være garanten for, at værket rent faktisk bliver vurderet på en måde, så lytterne bliver klogere. Paneldeltagerne er eksperter på ugens emne, men de er også glødende passionerede, og derfor skal der være plads til at være kritiske overfor den kultur, der bliver diskuteret. Det er bramfrit, det er impulsivt og forhåbentlig også godt selskab, siger vært på ’Anmelderne’, Mathias Hammer.

Hver podcast rundes af med, at vært og gæster giver en ekstra kort anbefaling til andre aktuelle værker, man kan bruge sin weekend på.

Emner
Fagpanelet er repræsenteret af eksperter der har særlig indsigt i film, serier, TV, teater, kunst, udstillinger, litteratur, arkitektur, mode og popkultur.

Lyt til ’Anmelderne’ torsdage fra den 26. januar klokken 11.03 på P1 og i DR Lyd.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button