Amerikansk valg på TV 2, TV 2 Zulu og TV 2 News

| onsdag 26. okt, 2016 16:19 | 0 Kommentarer

valg-tv-usaTirsdag 8. november går amerikanerne til stemmeurnerne og afgør, om det bliver demokraten Hillary Clinton eller republikaneren Donald Trump, der skal afløse præsident Obama i Det Hvide Hus.

Amerikanernes valg af ny præsident er vigtigt for hele verden – også for Danmark og danskerne – og dækningen er i fuld gang med daglige indslag på TV 2 og NEWS, faste valgnyheder fra USA på NEWS klokken 17.15 og kl. 19.23 og NEWS-magasinet ’Trump mod Clinton’.

På valgdagen og -natten er TV 2, TV 2 ZULU, TV 2 NEWS og tv2.dk med hele vejen og følger naturligvis op dagen efter med resultater, analyser og kommentarer på både tv og tv2.dk.

I USA står et dedikeret hold af reportere klar på valgdagen og valgaftenen. Jesper Steinmetz og Poul Erik Skammelsen er i et studie i New York og følger valget på tætteste hold, mens Ulla Terkelsen, Divya Das, Rasmus Tantholdt og Jesper Zølck er hos vinderne og taberne de vigtigste steder rundt om i USA med seneste nyt.

I Danmark er Cecilie Beck vært i TV 2s valgstudie sammen med USA-ekspert Mads Fuglede i programmet ‘Præsidentvalg i USA’, som samsendes på TV 2 og TV 2 NEWS fra onsdag aften og helt frem til torsdag morgen.

Valg TV på TV 2 kanalerne tirsdag 8. november

TV 2

Kl. 12.35: Obamas eftermæle: Interview med ambassadør Rufus Gifford
Kl. 13.05: Trump – provokatør eller præsident
Kl. 13.35: Michael Moore i Trumpland
Kl. 14.55: Trump mod Clinton
Kl. 15.25: Trump mod Clinton
Kl. 15.50: Trump mod Clinton
Kl. 16:25: Trump mod Clinton Special
Kl. 20.00: Størst special – Præsidentvalg i USA
Kl. 21.00: Korrespondenternes Amerika – en rejse fra håb til had
Kl. 21.40-08.00 Præsidentvalg i USA (samsendes med TV 2 NEWS)

TV 2 NEWS

Kl. 21.40: Præsidentvalg i USA (samsendes med TV 2)

TV 2 ZULU

Kl. 21.00: Michael Moore i Trumpland
Kl. 22.20-05.35: ‘Natholdet præsidentvalg – hele natten på Zulu’

I særklasse interessant
– Amerikansk valg er altid spændende, men i år har det været i særklasse interessant at følge valgkampen. Den har bølget frem og tilbage med masser af dramatik omkring begge præsidentkandidater, og selvom de seneste målinger ikke er i Trumps favør, bliver det utroligt spændende at følge selve valgaftenen, siger Ulla Pors Nielsen, TV 2s event- og udviklingschef og tilføjer:

– Det bliver en dag og aften, hvor vi kommer helt tæt på valget, amerikanerne, kandidaterne og ikke mindst resultaterne på TV 2s kanaler og platforme, og vi giver danskerne den tætteste dækning med det bredeste perspektiv.

Varmer op fra om eftermiddagen 8. november
TV 2 står i USA’s og valgets tegn allerede fra klokken 12.35 tirsdag 8. november, hvor der blandt andet varmes op med et interview med den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford. Og resten af eftermiddagen er der mulighed for at se eller gense Jesper Steinmetz’ tur rundt i USA med valgbussen i ugerne op til valget.

Klokken 20.00 er Peter Ingemann sammen med Rasmus Tantholdt i USA for at følge valget i specialafsnittet ‘Størst special – Præsidentvalg i USA’. Sammen forsøger de at finde ud af, hvad der skal til for at vinde valget, og hvad amerikanerne tænker om deres lands fremtid.

Klokken 21.00 tager tre af TV 2s korrespondenter over med ‘Korrespondenternes Amerika – en rejse fra håb til had’. Ulla Terkelsen, Jesper Steinmetz og Poul Erik Skammelsen har alle været korrespondenter i USA, og de har rejst gennem det store land, der var fuld af håb, da Obama blev valgt.

Nu er landet præget af vrede og had, og korrespondenterne søger svar på, hvorfor USA er så splittet, og hvordan kommer det til at gå, når valget er afgjort, og landet har fået en ny præsident.

Valg hele natten – på TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 ZULU og tv2.dk
TV 2 og TV 2 NEWS samsender selve valget i programmet ‘Præsidentvalg i USA’ fra klokken 21.40 tirsdag 8. november og helt frem til næste morgen, onsdag 9. november, hvor ‘Go’ morgen Danmark’ tager over. Desuden er 12 Nyhederne onsdag 9. november udvidet til en time.

Anders Breinholt har lånt TV 2 ZULU for en aften, hvor han sammen med forskellige medværter i ‘Natholdet præsidentvalg – hele natten på ZULU’ følger valget direkte fra klokken 22.20-05.35. Der er masser af gode grin i vente, når ‘Natholdet’ kaster falkeblikket på valgets absurditeter og morsomheder.

Desuden viser ZULU klokken 21.00 dokumentarfilmen ‘Michael Moore i Trumpland’ af den kontroversielle amerikanske filmmand. Læs mere om ‘Michael Moore i Trumpland’ her.

På tv2.dk er der livedækning af valget hele aftenen, liveblogging og et resultatunivers, der løbende opdateres. På streamingtjenesten TV 2 PLAY er der mulighed for at få det store overblik, for her samles alle programmerne om det amerikanske valg i et dedikeret valgunivers.

Kilde: TV 2

Del på:

Gemt under:: TV og Streaming Guide