Radio og Podcast Nyt

Alex Nyborg Madsen flytter til P5 fra nytår

I 2020 bliver DR’s otte radiokanaler til fem. Det sker som del af den spare- og udviklingsplan, som DR er ved at gennemføre på baggrund af den politisk vedtagne medieaftale og nyligt indgåede public service-kontrakt.

Men allerede nu betyder det ændringer på en række kanaler, da DR har begyndt arbejdet med at skære radiokanalerne til, så lytterne på tværs af alder kan få det bedst mulige fremtidige radiotilbud.

Radiokanaler skal spille tættere sammen

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

P5 er i dag en af de mest lyttede radiokanaler i Danmark. Som en del af justeringen af radiotilbuddet kommer P5 fremover til at spille tættere sammen med søsterkanalen P4 og tage over, hvor P4-lytterne slipper. På samme måde skal P4 gøres endnu mere klar til at møde de lyttere, som vokser ud af P3, i og med at P3 skærpes for at blive et endnu mere attraktivt tilbud for de helt unge radiolyttere.

”Vi kommer til at opruste på DR’s radiokanaler og ikke mindst på P5, så kanalen får de bedste muligheder for at fortsætte den imponerende udvikling, der har gjort den til en af de mest lyttede. Fra at være defineret omkring musikken, skal P5 fremover være en bredere fællesskabskanal, hvor musikken fra 60’erne, 70’erne og 80’erne fortsat er et vigtigt omdrejningspunkt, men hvor der kommer nye programmer og nye værter ligesom regionale nyheder vil blive en integreret del af programfladen,” siger Gustav Lützhøft, der er radiochef i DR.

Madsen flytter til P5

Ændringerne betyder, at en række programmer og værter vil flytte mellem kanalerne, ligesom en række nye programmer kommer til og en række eksisterende vil lukke.

Et af de markante programmer, der holder flyttedag, bliver ’Madsen’ med Alex Nyborg Madsen, der fra nytår skifter fra P4 til P5.

”Jeg var med til at forynge P3 i starten af 90’erne og da jeg senere skiftede fra P3 til P4, var det for at medvirke til at forny kanalen. Nu glæder jeg mig til at være med til at udvikle P5 som musikkanal,” siger Alex Nyborg Madsen og fortsætter:

”Det bliver anden gang, at jeg får muligheden for at transformere mig fra at være ham den gamle og sure til at være den unge vilde på kanalen, så det bliver sjovt og måske lidt på kanten af det, som P5-lytterne er vant til. Rødderne bliver i den musik, som rigtig mange af P5’s lyttere er vokset op med. Men jeg er ikke kun interesseret i at kigge bagud, så lytteren på P5 kan også glæde sig til masser af nyere musik, der selvfølgelig er tilpasset kanalen og dens lyttere.”

Desuden flytter P4-profilerne Gitte Førby, Charlotte Striib og Ole Jacobsen også med fra P4 til P5 i det nye år. P4 bliver til gengæld hjemsted for den meget populære ’Musikquizzen’ med Kenneth K, der fra nytår flytter fra P3 til P4.

P3 har det seneste halve år været i gang med fornyelse af kanalen med stærkere fokus på journalistiske indhold, der spejler unges liv og udfordringer. Senest er ‘Go’ Morgen P3’ i denne uge blevet relanceret i et nyt format med nye værter.

Den samlede justering af radiokanalerne betyder et farvel til en række programmer. På P5 er det fra nytår ’Danmarksmester’, ’Dobbelt op – med Keld Heick’, ’Magiske Hits’, ’P5 Paletten’, ’Weekendpaletten’, ’Peters Verden’ og ’Middag på 5’eren’.

’Hithouse’ og ’Eldorado’ med Jørgen de Mylius, ’Giro 413’ og ‘Dansktoppen’ med Peter Sten samt ’Nis på P5’ med Nis Bosdal er blandt de programmer, der fortsætter på P5 efter den 1. januar. Sendetiderne kan dog blive ændret.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button