TV-Nyt

Akut 24 – Ny reportageserie på TV 2

akut24 tv2Danmark har fået en helt ny super-skadestue. Den nye Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital er Danmarks største og mest moderne skadestue. Her er 150 læger, sygeplejersker og servicemedarbejdere altid på vagt. I ti programmer følger TV 2s nye reportageserie “Akut 24” den travle hverdag, hvor der i løbet af 24 timer kommer flere end 300 patienter igennem skadestuen. Serien har premiere onsdag 21. august.

Skadestuen er noget helt særligt, fordi den har et helt nyt og topmoderne computersystem, der er med til at sikre, at patienterne får den hurtigste og bedst mulige behandling. Og systemet giver til enhver tid personalet mulighed for at få det fulde overblik over, hvor en given patient er i behandlingsforløbet.

Småskader og alvorlige kvæstelser
“Akut 24” følger med, når patienterne ankommer med vidt forskellige skader. Det kan være alt fra en forstuvet lillefinger til en alvorlig hjerneblødning hos en forulykket bilist. Serien viser for eksempel, hvordan brandmanden Erik, som er vant til at hjælpe andre i nød, bliver behandlet for de alvorlige brandsår, han har pådraget sig.

Serien byder også på små dramaer fra hverdagen, som når lille Mads må en tur på skadestuen, fordi han har leget med papirflyver og er nødlandet med hagen først på en stolekant. Det bliver til tre sting, som lægen Helene og sygplejersken Stine giver drengen under en let bedøvelse.

Der er også de to unge mænd, der havde kurs mod en tattoo-festival i Milano, men er kørt galt på motorvejen. Nu ligger de med halskrave på i en seng på Fælles Akutmodtagelsen. Det giver stof til eftertanke, da de ser deres flybilletter blive værdiløse, men de må også erkende, at helbredet trods alt er det vigtigste.

De unge læger og sygeplejerskerne
Ud over lægen Helene følger “Akut 24” tre andre unge læger. Blandt dem er Joakim, som kommer med erfaring fra Afghanistan. Han hiver døde negle af, syer flænger og sætter brækkede knogler sammen i en effektiv fart. 

Der er også Rasmus, som fortæller, at han blev læge, fordi han skrev så grimt, at han ikke kunne blive andet. Nu tager han sig af en del berusede patienter. Han bliver f.eks. nødt til at klippe en knogle af den finger, som Sonny mistede det yderste led af, da den kom i klemme en værtshusdør. Og så skal Jimmy lige have limet et par flænger i hovedet, fordi han har været lidt for frisk til en koncert.

Endelig er der lægen Anders, som blandt meget andet skal hjælpe en patient med en hofte, der er gået af led.

Undervejs i serien lærer seerne også sygeplejerskerne Lonnie, Maria og Charlotte at kende. De har hver især deres særlige måde at håndtere patienterne på – de er alle tre både kærlige og professionelle til fingerspidserne.

Akut 24 har premiere på TV 2 21. august kl. 21:25

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button