Streamingnyt

Agents of Chaos

- ny HBO dokumentar om Ruslands indblanding i det amerikanske valg

Dokumentaren i to dele er instrueret af Emmy- og Oscar-vinder, Alex Gibney, der også står bag de anmelderroste dokumentarer, Going Clear: Scientology and the Prison of Belief og The Inventor: Out For Blood In Silicon Valley.

Agents of Chaos kaster lys over Ruslands indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016. Dokumentaren inddrager blandt andet helt nye afsløringer fra den omtalte Senate Intelligence Report, der for nyligt blev udgivet. Med aldrig før sete optagelser og afslørende videoer fra det dybe, russiske web dykker dokumentaren ned i de detaljerede planer om at undergrave demokratiet i USA. Dokumentaren viser ligeledes, at det ikke blot var russere, men også amerikanske nøgleaktører, der hjalp Rusland med at føre planerne ud i livet.

Ved at belyse konspirationsteorier fra alle sider af det politiske spektrum giver filmen en nuanceret fortolkning af, hvad der skete i 2016, og for første gang står en lang række personer frem, der ikke før har stillet op til interview. Blandt de medvirkende er; den førende anklager for The Mueller Investigation, Andrew Weissmann; tidligere FBI Deputy Director, Andrew McCabe; tidligere CIA Director, John Brennan; Trumps tidligere kampagnerådgiver, Carter Page; Trumps tidligere ansatte, Felix Sater; chefredaktør for The Russian State News Agency, Margarita Simonyan og NSC Senior Director, Celeste Wallander, der er overbevist om, at “anti-Clinton-hackingen” af GRU var direkte bestilt af Putin.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Alex Gibney har instrueret hele første del af dokumentaren selv, og i anden del har han fået hjælp af Javier Alberto Botero. De to har også produceret sammen med Kara Elverson; og dokumentarens executive producers tæller Lowell Bergman, Stacey Offman og Richard Perello samt Nancy Abraham og Lisa Heller fra HBO.

Agents of Chaos består af to dele, der begge bliver tilgængelige den 24. september eksklusivt på HBO Nordic.

Agents of Chaos (2020): Official Trailer | HBO
Agents of Chaos (2020): Official Trailer | HBO
Kilde: HBO presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button