TV-Nyt

Afsteming om forsvarsforbeholdet – sådan dækker TV 2

TV 2 dækker afstemningen intensivt med daglige nyheder, særlige magasiner og stor partilederdebat.

TV 2, TV 2 NEWS og TV2.DK vil dagligt stille skarpt på folkeafstemningen og invitere danskerne til at skrive ind med spørgsmål. På TV2.DK vil nyheder, explainers, FAQ og live-chats på de store debatdage give mulighed for både at gå i dybden og dialog om forsvarsforbeholdet. TV 2 NEWS byder på bred dækning dagligt, særlige magasiner og løbende debatter med toppolitikere, og dagen før folkeafstemningen sender TV 2 en særudsendelse om forsvarsforbeholdet klokken 18.00.

– Hvis du ikke har nået at sætte dig ind i forsvarsforbeholdet eller har brug for at få afklaret for- og imod-argumenterne, så giver vi dig med andre ord alle muligheder for at kunne sætte dig ind, hvad der kommer til at ske onsdag 1. juni, fortsætter Ulla.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Også på Instagram og TikTok bliver der sat ord på forsvarsforbeholdet. Her inviterer TV 2 ECHO med quizzer, korte videoer og explainers de unge danskere til dialog om folkeafstemningen onsdag 1. juni.

Stor partilederdebat

Med Cecilie Beck og Troels Mylenberg som værter inviterer TV 2 søndag 29. maj til debat med partilederne på Christiansborg. Her skal de 13 partiledere i Folketinget diskutere og levere deres argumentation for et ja eller nej – for danskerne hjemme foran fjernsynet og et indbudt publikum.

– Vi vil gerne engagere danskerne i debatten. Partilederdebatten sætter strøm til debatten om forsvarsforbeholdet og går kritisk til partiernes ja- og nej-argumenter. Her kort før danskerne skal til stemmeurnerne, og hvor mange formentlig stadig er i tvivl. Med debatten placeret midt i den politiske arena – Christiansborg – vil vi ind til kernen i den hele: hvorfor Danmark skal stemme ja eller nej til afskaffelsen af forsvarsforbeholdet. Og hvad vil resultatet helt konkret komme til at betyde for danskerne, siger Ulla Pors.

Partilederdebatten bliver sendt direkte på TV 2 klokken 20.40, og alle danskere er inviteret til at deltage i debatten og stille deres spørgsmål via live-chat på TV2.DK.

Stor dækning på dagen

På selve valgaftenen dækker TV 2 afstemningen fra klokken 17.00, hvor værterne Cecilie Beck, Troels Mylenberg og Ask Rostrup sender direkte fra TV 2s studie på Christiansborg med politisk redaktør Hans Redder som TV 2s analytiker.

I løbet af aftenen vil du få seneste nyt fra folkeafstemningen og partierne, hvor TV 2 vil følge folkeafstemningen tæt fra studiet på Christiansborg. Når resultatet er klar, sender TV2 sammen med DR direkte fra Christiansborg, hvor partilederne samles til en afsluttende partilederrunde.

Torsdag 2. juni om morgenen fortsætter dækningen på TV 2 NEWS og ’Go’ morgen Danmark’, der genbesøger aftenens resultat med løbende nyheder og gæster i studiet.

Valgaften på TV 2

Klokken 17:00: JA/NEJ Folkeafstemning – Danskerne går til valg
Fra Christiansborg følger vi afstemningens sidste timer med gæster i studier.

Klokken 17:45: JA/NEJ Folkeafstemning – Danskerne går til valg
Fra Christiansborg følger vi afstemningens sidste timer med gæster i studier.

Klokken 18:40: JA/NEJ Folkeafstemning – Danskerne går til valg
Fra Christiansborg følger vi afstemningens sidste timer med gæster i studier.

Klokken 19:20: JA/NEJ Folkeafstemning – De sidste stemmer
Fra valgstudiet på Christiansborg tæller vi ned til klokken 20, hvor valghandlingen slutter.

Klokken 20.00: Folkeafstemning: Sådan stemmer danskerne
TV 2 offentliggør den første exitpoll i samarbejde med Megafon.

Klokken ca. 23.00: Valget er afgjort: Partilederdebat
Folketingets partiledere til afslutningsdebat i Folketingssalen på Christiansborg.


I samme kategori

Back to top button