Nyheder

Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad på DRK og DR1

aarhuskultur2017Når Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad den 21. januar kan hele Danmark følge festlighederne på DRK og DR1. Borgerne skal i det hele taget glæde sig til mange spændende kulturoplevelser i Aarhus i 2017. DR og den nye kulturredaktion i Aarhus vil i løbet af året medvirke til, at hele Danmark får mulighed for at komme på besøg i kulturhovedstaden gennem radioen, TV og på dr.dk.

Adrian Hughes tager seerne med til åbningen af Aarhus Kulturhovedstad 2017 den 21. januar klokken 17.30. Her transmitterer DR K direkte fra Musikhuset i Aarhus med deltagelse af blandt andre hendes kongelige højhed Dronning Margrethe, statsministeren Lars Løkke Rasmussen, kulturminister Mette Bock, Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard og administrerende direktør for Aarhus 2017 Rebecca Matthews.

Åbningsceremonien byder på underholdning fra blandt andet Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra og Den Jyske Opera.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Klokken 19.00 kan seerne fortsætte festen på DR1 og følge et folkeoptog gennem Aarhus, hvor mere end tusinde korsangere, musikere og mange andre medvirkende bevæger sig gennem byen. Til tonerne af nordens ældst kendte folkemelodi ”Drømte mig en drøm i nat” bliver lysende lanterner båret gennem byen.

DR er med fra Aarhus hele året

Kulturdirektør i DR Tine Smedegaard Andersen glæder sig til et markant år i kulturens tegn:

”Aarhus har sat sig for at blive et kulturelt laboratorium, der skal bidrage til at nytænke kultur og udfordre den måde, vi som mennesker forstår og bruger kulturen på. Det er både ambitiøst og utroligt spændende. Ligesom de fleste andre, hvis hjerte banker for kulturen, glæder jeg mig meget til at få nye og overraskende perspektiver på kulturen og dens betydning – og mange store kulturoplevelser i 2017,” siger Tine Smedegaard Andersen.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button