TV-Nyt

Årgang 0 tilbage på TV 2 fra 3. januar

Årgang 0 TV 2 2017
Fra venstre er det Rachel fra Aabenraa, Stephanie fra Slagelse og Christian fra Aarhus. (Fotos: Camilla Hey / TV 2)

Rachel, Stephanie og Christian er tilbage i begyndelsen af januar i fire nye programmer.

Det er ret enestående at kunne præsentere 17. sæson af en dokumentarserie, men det er ikke desto mindre, hvad TV 2 gør, når der er premiere på en ny sæson af ‘Årgang 0’ tirsdag 3. januar kl. 20.00.

De tre unge teenagere, Rachel fra Aabenraa, Stephanie fra Slagelse og Christian fra Aarhus, er alle blevet 16 år med alt, hvad det indebærer af både medvind og udfordringer. Og der er ingen tvivl om, at de nærmer sig voksenlivet.

I det første program af fire fejrer Stephanie sin 16-års-fødselsdag med både piger og drenge og en del alkohol. I skolen er der tilbagegang, men Stephanie satser stadig på at gå direkte i gymnasiet efter niende.

Christian regner også med at gå i gymnasiet. Han har fået et fritidsjob, og det er samme sted, som hans far arbejder, hvilket passer Christian fint. Rachel savner efterskolens sociale liv, for i det internationale gymnasium er det svært at knytte nye venskaber.

Farvel til Emma og hendes familie
I efteråret 2016 meldte Emma og hendes familie i Tarm ud, at de ikke fortsætter i serien. Familien, der har været med siden starten i efteråret 1999, fortalte på tv2.dk i september, at det ikke var nogen nem beslutning for dem, men den rigtige beslutning.

I det første program i den nye sæson møder vi kort Emmas forældre, Lene og Poul-Erik:

– Nu har vi holdt pause i et års tid for at prøve at se, om det var det, vi trængte til for at få lidt ro på familien. Og det har været rigtig godt, men det er så også endt ud i, at vi har taget beslutningen om at stoppe i programmerne. Emma har ikke længere lyst til at dele sit liv, men bare være Emma. Jeg synes, at hun er megasej, når hun som 16-årig tør står ved sine egne meninger og sige fra, fortæller Lene Josefsen.

Fulgt siden 1999
I ‘Årgang 0’ er familierne blevet fulgt jævnligt af et filmhold gennem både små og store begivenheder. Samtidig optager familierne selv deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien er et portræt af mennesker, der bliver til – og af deres forældre og søskende – og den følger børnene, til de bliver voksne. Derfor er det også en enestående fortælling om det danske samfund, som det har udviklet sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

De første 56 afsnit i serien er vist på TV 2 i begyndelsen af årene 2001-2016. I 2017 følger fire nye afsnit, der dækker året 2016. Serien er prisbelønnet og har fra starten haft meget høje seertal, og ‘Årgang 0’ er det dokumentarprogram, som er set af flest danskere overhovedet.

Den nye sæson er tilrettelagt af Anne Hjort og Ditte Wamberg med Jan Bacher Dirchsen som producent, og serien produceres af Warner Bros Danmark for TV 2.

Første afsnit sendes på TV 2 tirsdag 3. januar kl. 20, og de tre efterfølgende afsnit tirsdag 10. januar, tirsdag 17. januar og tirsdag 24. januar 2017.

Der er snigpremiere på TV 2 PLAY tirsdag 27. december, og på streamingtjenesten kan man også se alle tidligere sæsoner af ‘Årgang 0’.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button