TV-Nyt

75-året for befrielsen på TV 2

Fredag 4. maj 1945 lød befrielsesbudskabet fra BBC i London i radiohøjttalere over hele Danmark, og det budskab blev fejret med jubel i gaderne og lys i de vinduer, som havde været mørkelagt i fem mørke år.
Mandag 4. maj 2020 er det dermed 75 år siden, Danmark blev befriet, og den begivenhed dækkes – coronakrise eller ej – naturligvis på TV 2 NEWS i løbet af dagen og på TV 2 om aftenen.

Aftenens første TV 2-udsendelse i anledning af befrielsesaftenen sendes fra klokken 17.55 og frem til de regionale nyheder klokken 19.45 – kun afbrudt af en kort udgave af 19 Nyhederne. Her sender TV 2 ekstraordinært fra den ellers lukkede Mindelunden i København, hvor befrielsen bliver markeret og højtideligholdt. TV 2 NEWS fortsætter dækningen fra Mindelunden fra klokken 19.45 og hen over tidspunktet klokken 20.36 for frihedsbudskabet for 75 år siden.

Efter de regionale nyheder sender TV 2 klokken 20.00 anden del af ’Ingemann og besættelsen’, hvor den historiekyndige Peter Ingemann dykker ned i besættelsestiden og befrielsen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I denne udgave af ’Ingemann og besættelsen’ bevæger Peter Ingemann sig ind i krigens sidste og mørkeste år. Han møder blandt andre kvinden Fulvia, der som otteårig overlevede bombningen af Den Franske Skole i København. Skolen blev bombet ved en tragisk fejl, og det kostede 86 børn livet. Ingemann tager også turen til Oksbøl for at få historien om de mere end 250.000 tyske flygtninge, der kom til Danmark i 1945.

Klokken 20.50 har TV 2 helt ekstraordinært i samarbejde med Mindelunden fået mulighed for at lave en afsluttende højtideligholdelse i den ellers lukkede park og bringe Mindelundens aftenstemning med de mange tændte lys ud til danskerne. Programmet har fået titlen ’I frihed og fællesskab – 75-året for Danmarks befrielse’.

Natasja Crone er vært ved højtideligheden, hvor danskere fra hele landet fortæller historier om den særlige dag i 1945. Vi skal også høre den originale frihedssang ‘En Lærke Letted’ og en helt ny, ‘Frihedens Lys’, ligesom en lille gruppe fra Copenhagen Phil med Maria Lucia i spidsen vil give deres version af ‘Det haver så nyligen regnet’.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button