TV-Nyt

50 års kærlighed på DR

DR 50 aar
Kan man elske den samme hele livet? Pia mødte Kristian, da hun var 14 år – i dag 50 år efter er de tættere end nogensinde
Foto: Martin van Wylich Neuert

Regentparret kan den 10. juni fejre guldbryllup, og i den anledning sender DR det kongelige bryllup fra 1967 og et portrætprogram af Dronning Margrethe og Prins Henriks 50 år sammen samt en ny programserie, der kommer tæt på seks danske guldbryllupspar, der lukker op for deres helt egen opskrift på den langvarige ægteskabelige succes.

Et guldbryllup fortæller og spejler en 50 års periode med kærlighed – men også 50 år med op- og nedture, samfundsforandringer og livsfortællinger, der giver indblik i den danske ægteskabelige kultur.

Der er en samfundstendens til, at guldbryllupper bliver mere og mere sjældent set, og i en tid hvor halvdelen af alle ægteskaber i Danmark bliver brudt, er det væsentlig at se på de ægteskaber, der i medgang og modgang består.

Pil Gundelach Brandstrup, kanalchef for DR1, fortæller:

”Det kongelige bryllup i 1967 er en historisk begivenhed og en stor tv-event, som DR nu giver danskerne mulighed for at se eller gense. Det er både unikt og sjældent, at et regentpar fejrer guldbryllup, og samtidig et stykke danmarkshistorie, som kan samle på tværs af generationer. Med de tre forskellige programmer med den langvarige kærlighed som omdrejningspunkt, samler vi fortid og nutid i en række historiske tv-oplevelser for hele familien.”

Programmer som sendes i anledning af det kongelige guldbryllup:

”Din for altid”

Sendes på DR1 fra torsdag den 8. juni klokken 20.30-21.00.

Hvordan er det at dele seng, bord og fjernbetjening dag ud og dag ind et helt liv? Kan man elske den samme hele livet? Gunn og Preben har været gift i 67 år og sover stadig med hinanden i hånden. Pia mødte Kristian, da hun var 14 år – i dag, 50 år efter, er de tættere end nogensinde. ’Din for altid’ er en dokumentarserie, som undersøger opskriften på den langvarige ægteskabelige succes. Afsnit 2 og 3 sendes samme tid og sted de efterfølgende to torsdage med to nye par i guldbryllupsalderen i hvert program.

“Dronning Margrethe og Prins Henrik – i sol og regn”

Sendes på DR1 fredag den 9. juni klokken 20.00-21.00.

Prinsesse Margrethe er 24 år. Hendes veninder gifter sig på stribe, men hendes tanker er optaget af andre ting. Hun er bange for, at hun ikke vil møde en mand, inden hun en dag bliver dronning. Men pludselig er han dér – en flot og følsom franskmand, og så “står hele horisonten i flammer”, som Hendes Kongelige Højhed formulerer det. Grev Henri de Monpezat bliver advaret af sin far mod at gifte sig med en kommende dronning, for så vil han blive flået af offentligheden resten af sit liv. Men greven er forelsket. Det bliver begyndelsen på 50 års ægteskab, som vi nu fejrer med en helt unik billedfortælling.

”Kongeligt bryllup – direkte fra 1967”

Sendes lørdag den 10. juni klokken 15.00-18.30 på DR1 og klokken 15.45-18.05 på DR K.

I anledning af regentparrets guldbryllup sender DR1 og DR K den 50 år gamle og historiske tv-transmission på præcis samme dag og tidspunkt som i 1967. Vi ser ankomsten til Holmens Kirke, vielsen, brudeparrets karettur gennem Københavns gader og folkets hyldest på Amalienborg Slotsplads, og endeligt får vi et rørende gensyn af Kong Frederik og Prins Henriks taler til bruden ved den efterfølgende bryllupsmiddag.

På DR1 står Tine Gøtzsche, Kåre Quist og DRs guldpanel – bestående af tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen, kjoledesigner Jesper Høvring, journalist på Billed-Bladet Trine Larsen og DR-korrespondent Stephanie Surrugue – klar til at live-kommentere Prinsesse Margrethe og Greve Henris bryllup fra Holmens Kirke.

DR K viser bryllupstransmissionen med det oprindelige kommentatorspor af Poul Jørgensen, præcis som for 50 år siden. DR1 og DR K sender det kongelige bryllup samtidig, så den historiske begivenhed kan opleves enten i selskab med nye, live kommentatorer eller med det originale kommentatorspor.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button