Streamingnyt

Hvad afgør vores valg af streamingudbyder?

Streaming tjenesterIfølge DRs nye medierapport stiger brugen af streamingtjenester, og 38 pct. af danskerne mellem 15 og 29 år streamer TV på ugentlig basis*. Udbyderne har store udfordringer i vente i takt med, at vi adopterer nye tv-formater. Men hvad synes forbrugerne, er vigtigst, når de skal vælge udbyder?

Ifølge en ny undersøgelse, lavet af YouGov for it-virksomheden Akamai, angiver 88 pct. af danskerne, at indholdet er afgørende for deres valg af on demand-udbyder, dvs. en videostreaming-tjeneste, som f.eks. Netflix, HBO Nordic, DR.dk eller Viaplay. Hos 80 pct. af danskerne er det prisen, der afgør, hvem udbyderen skal være.  70 pct. af danskerne mener, at det er billedkvaliteten, der er tungen på vægtskålen, når der skal vælges udbyder.

”For streamingtjenesterneer det afgørende at kunne levere en fejlfri service, hvis man vil kunne konkurrere i markedet. Vi ser tydeligt, at forbrugerne i dag stiller krav om broadcast-kvalitet, og deres tålmodighed rækker ikke til pixellerede billeder og den slags. Hvis ikke tjenesten kan leve op til visse krav, er forbrugeren hurtigt videre,” siger Per Sterner fra Akamai Nordics.

Unge er dobbelt så utålmodige end ældre
Ifølge undersøgelsen, så har 48 pct. af de adspurgte mellem 18 og 35 år prøvet at afbryde en udsendelse pga. dårlig kvalitet mod kun 23 pct. af de 55-74-årige. Samtidig kan man se, at den teknologiske udvikling stiller nye krav til indholdsudbyderne.

”Udbyderne står over for en kæmpe udfordring. Primært fordi standarderne ændrer sig konstant. De er nødt til at have en platform, de kan skalere til f.eks. UltraHD og 4HD, i takt med at flere og flere får større tv-skærme. Det spiller også ind, at vi i dag streamer på et stigende antal af enheder, lige fra smartphones til spillekonsoller. Det stiller høje krav til at have et solidt distributionslag, og det er en stor investering,” siger Per Sterner.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1016 CAWI-interviews med danskere i alderen 18-74 år, i perioden 6. – 8. november 2015.

[*] Kilde: DRs Medierapport 2015 s. 18

 

I samme kategori

Back to top button