StreamingnytNet-TV

400.000 danskere har Netflix abonnement viser ny undersøgelse

future tv conferenceCopenhagen Future TV Conference 29. maj løftes sløret for YouGov’s nye store undersøgelse af danskernes tv- og video vaner. En undersøgelse der er ventet med spænding i forhold til at se effekten af introduktionen af streaming tjenester som Netflix og HBO, og hvad de har betydet for danskerne, her syv måneder efter deres indtog.
 
Lidt tal er der allerede sluppet ud blandt andet viser undersøgelsen at ca. 400.000 danske husstande har nu, også efter de gratis prøveperioder er udløbet, har fået Netflix som en ny fast del af hverdagen.
 
Ca. 400.000 danske abonnenter til Netflix’s månedspris på kr. 79,- betyder, at danske forbrugere indtil videre hver måned sender mere end 31 millioner kroner i omsætning til USA. Det er bare for én film- og tv-serie-tjeneste, hvoraf der dog betales omkring en million kroner i moms i Luxembourg (og ikke i Danmark). Forhåbentligt bliver en del af pengene i Danmark hos de danske rettighedsejere, der leverer indhold til Netflix, men disse tal kendes ikke.
 
Dansk tv- og video distribution er således under pres fra de nye streaming tjenester, som de danske forbrugere er blevet rigtig glade for. På konferencen frigives tallene for, hvor mange husstande, der har tegnet abonnement på HBO Nordic, YouBio og Viaplay.

Streaming får os til at se flere film og tv-serier

YouGov undersøgelsen viser også, at tre ud af fire af dem, der anvender de lovlige streaming/downloading tjenester, har haft et stigende forbrug af film og tv-serier på disse tjenesterne efter deres indtog på det danske marked, og danskerne forventede sidste år at de ville bruge 7,6% af deres tid på tv-serier og film på disse nye tjenester – her i 2013 forventer vi at ville bruge markant mere – nemlig 17,5%.
 
Udfordringen for de danske aktører er i høj grad at få tjenesten ud på mange platforme, for danskerneer meget glade for at se streaming tjenester på en bred vifte af platforme, enheder og bokse.
DIGITALT.TV bringer flere tal fra undersøgelsen, når den frigives den 29. maj. 

I samme kategori

Back to top button