Streamingnyt

360 Reality Audio – ny lydoplevelse på udvalgte musikstreamingtjenester

360 Reality Audio er lanceret. Det er en fordybende lydoplevelse for lytteren, der takket være objektbaseret Spatial Audio Technology, vil føles som om, at deres yndlingsmusiker spiller lige foran dem.

Fra efteråret 2019 vil det være muligt for lyttere i Europa og USA at lytte til ca. 1.000 sange i det nye format. Sangene fra bl.a. Billy Joel, Bob Dylan og Pharrel Williams vil være tilgængelige via Amazon Music, Deezer, nugs.net og TIDAL[1].

Siden konceptet første gang blev lanceret på CES 2019, har Sonys 360 Reality Audio modtaget bred og entusiastisk støtte fra industripartnere og artister, der er ivrige efter at bruge den nye teknologi. Når lyttere hører musikindhold, der er produceret i 360 Reality Audio-formatet, vil de opleve en fordybelse i lyd, der nøje efterligner det omni-retningsbestemte lydbillede, man oplever til en koncert.

Sony arbejder sammen med store pladeselskaber (Sony Music Entertainment, Universal Music Group og Warner Music Group), Live Nation, forskellige musiktjenester og andre musikorganisationer om at udvikle teknologi, der kan skabe et musikalsk økosystem omkring 360 Reality Audio. Desuden vil Sony også levere specifikationer for 360 Reality Audio-musikformatet i samarbejde med Fraunhofer IIS, der er en del af Europas største organisation for anvendt forskning.

Kompatible streamingtjenester (planlagt lancering i oktober 2019):

Amazon Music HD[2]

Deezer

nugs.net

TIDAL

Kompatibelt indhold

I de kommende uger vil ca. 1.000 sange være en del af 360 Reality Audio. Desuden er det planlagt, at mere musik vil blive tilføjet fra Sony Music Entertainment, Universal Music Group og Warner Music Group. De første 1.000 sange vil både være de nyeste hits, men også tidløse klassiker.

Kompatible enheder

Når 360 Reality Audio bliver lanceret, kan oplevelsen nydes på både hovedtelefoner og trådløse højtalere.

Hovedtelefoner: 360 Reality Audio kan opleves med hovedtelefoner fra de fleste producenter, når de bliver brugt sammen med en Android™/iOS-smartphone, der har en app fra en af de kompatible streamingtjenester installeret. 360 Reality Audio vil fra begyndelsen være tilgængelig via Deezer, nugs.net and TIDAL.

Desuden kan lyttere nyde et tilpasset og fordybende lydbillede, der er perfekt optimeret til den enkelte bruger, når man benytter[3] Sonys hovedtelefoner og den tilhørende “Sony Headphones Connect” app[4]. Denne app analyserer brugerens lytteoplevelse ved at tage billeder af ørets dimensioner og udnytte Sonys unikke algoritme.

Højtalere: For at opleve 360 Reality Audio med højtalere, skal brugerne have et højtalersystem, der benytter Sonys unikke dekoder af 360 Reality Audio-musikformatet, indeholder flere højtalerenheder og understøtter digital signalbehandlingsteknologi. Kompatible sange kan afspilles via Echo Studio sammen med Amazon Music HD.

Ydermere samarbejder Sony med flere platform- og chipsetudbydere for at udbrede 360 Reality Audio til en række enheder i fremtiden:

Enheder med indbygget Amazon Alexa[5]

Enheder med indbygget Google Chromecast[6]

Chipset, der er produceret af Media Tek Inc., NXP Semiconductors N.V. og Qualcomm Technologies International, Ltd.

360 Reality Audio-musikformatet

I samarbejde med Fraunhofer IIS, der er en del af Europas største organisation for anvendt forskning, vil formatet være kompatibelt med MPEG-H 3D Audio, der er en international og åben lydstandard samt optimeret for musikstreaming.

1] 360 Reality Audio kræver abonnement på alle streamingtjenester. For detaljer omkring abonnement og tilgængelighed, kontakt venligst den enkelte tjeneste ved lancering. 3. parts apps, netværkstjenester, indhold, operativsystem og software kan være underlagt individuelle vilkår og betingelser, der kan ændres eller afbrydes til enhver tid, og kan have regler om gebyrer, registrering og kreditkortoplysninger. 360 Reality Audio kræver forbindelse til et trådløst netværk.

[2]360 Reality Audio på Amazon Music HD kan p.t. kun benyttes via Echo Studio.

[3]For valg af Sonys hovedtelefoner, besøg: https://www.sony.net/360RA/

[4] Sony | Headphones Connect app kræver download til iOS-enheder via App Store eller til Android-enheder via Google Play. App, netværkstjenester, indhold, operativsystem og software kan være underlagt individuelle vilkår og betingelser, der kan ændres eller afbrydes til enhver tid, og kan have regler om gebyrer, registrering og kreditkortoplysninger. Anvendelse kræver, at produktet er forbundet til et trådløst netværk.

[5]Hver enhed skal have en dekoder.

[6]Hver enhed skal have en dekoder.

Kilde: Sony presse

I samme kategori

Back to top button