TV-Nyt

35 lokal tv-stationer har fået sendetilladelse

soenderborg_lokaltvSønderborg LokalTV er af Kulturstyrelsen valgt som den ene af de 35 lokalTV-stationer, som i fremtiden skal producere lokale TV-programmer i Danmark. Sønderborg LokalTV er den eneste station i Sønderjylland, som kommer til at producere programmer til kanalen SYD.

– Kulturstyrelsen yder Sønderborg støtte med godt 17.000 kr. om ugen til lokalTV, og sammen med støtte fra andre samt medlemskontingenter betyder det, at Sønderborg LokalTV nu kan ansætte personale til sammen med forhåbentlig rigtig mange frivillige at producere meget mere TV fra Sønderborg.

Programmerne vises i første omgang vises på SYD-kanalen og derefter på andre kanaler, f.eks. på DOA (Den overordnede Antenneforening), oplyser Tage Skott, som både er formand for Sønderborg LokalTV og DOA.

– Sønderborg LokalTV har forpligtet sig til at producere programmer inden for genrerne nyheder, aktualitet, kultur, musik og øvrige programmer. Det samlede program-udbud, som har ført til Kulturstyrelsens godkendelse, har Kristian Pallesen, tidligere kommunikationschef i Sønderborg Kommune, udarbejdet i samarbejde med den øvrige bestyrelse. Den journalistiske tilgang til programvirksomheden er en forudsætning for at lykkes med LokalTV, fastslår Tage Skott.

Inviterer til samarbejde

Kulturstyrelsen har tildelt fem sendetilladelser i Kanal SYDs dækningsområde. Ti havde søgt, herunder Aabenraa LokalTV, TV Mojn og Sønderborg lokal TV, og fem skulle fravælges. Det ramte Aabenraa og TV Mojn. Og Sønderborg LokalTV har fremover ansvaret for grænselandets lokalTV på TV Syd-kanalen.

Tage Skott vil på det næste bestyrelsesmøde i Sønderborg LokalTV lægge op til, at alle i grænseregionen, som beskæftiger sig med TV-produktion, bliver inviteret til samarbejde med henblik på at professionalisere arbejdet med TV-produktion i hele landsdelen.

– Det er sådan, at Sønderborg LokalTV har pligt til at købe nogle af TV programmer udefra, og det giver mulighed for, at andre – mod betaling – også kan producere Lokal TV. Vores ambition er at styrke TV-produktionsmiljøet i Sønderjylland arbejde for, at hele grænseregionen er synlig på SYD kanalen, fastslår Tage Skott.

De 35 lokal-tv-stationer, der på landsplan har fået sendetilladelse er: 

Region Hovedstaden 
Nærsyn Fjernsyn 
Vesterbro Lokal TV foreningen 
TV København 
Christiania TV 
TV-Bella 2014 
Frederiksberg Lokal-TV 
Kanal Roskilde 
Kanal 1 
Københavns Lokal TV 
Nordsjælland TV Foreningen 
TV Kronborg 

Region Østjylland 
Randers Lokal TV/østjysk TV 
ITV Østjylland 
Børne- og Ungdoms TV/ BURT 
TV Tonic/Østjyske Studerendes TV 
Silkeborg Lokal TV 

Region Syd 
TV Kick 
Sønderborg Lokal TV 
TV Alternativ 
Foreningen ES TV 
Danmark C TV 

Region Fyn 
Middelfart Lokal TV 
Odense Ser Rødt 
Tvdot 
Fynbo TV 

Region Øst 
TV Sydsjælland 
Tv Møn 
TV Vestsjælland 
NFMK 

Region Midt-Vest 
MV TV 
Nordvestjysk lokaltv 
Viborg lokal TV 

Region Nord 
Dit lokal tv 
Tvung 

Region Bornholm 
Øens TV 

Tip: Kim Bentzen

I samme kategori

Back to top button