Norlys

26.000 fiberadresser i Randers og Hobro overgår til Norlys

I efteråret 2021 indgik energikoncernen Verdo og energi- og telekoncernen Norlys en aftale om, at Norlys skulle overtage Verdos fibernet. Den aftale er nu blevet godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og dermed overgår 26.000 fiberadresser i Randers og Hobro til Norlys, når handlen forventes gennemført den 31. maj 2022.

Godkendelsen betyder, at Norlys nu kan tilføje endnu et fibernet til porteføljen som Danmarks største fibernetejer, mens Verdo kan fokusere på at bidrage til den grønne omstilling inden for selskabets kerneforretningsområder, som er forsyning, udvikling af energianlæg, handel med brændsler, ladebokse og standere og teknisk infrastruktur.

– Historisk har Verdo og Norlys haft et meget tæt samarbejde, da Norlys allerede inden handlen ejede 25 procent af Verdos fibernet, som vi drev i fællesskab. Derfor var det også nærliggende for os at overtage det fulde ejerskab af nettet, som ligger i naturlig forlængelse af det fibernet, vi allerede ejer i området, siger Torben Poulsen, der er direktør for Norlys’ fibernetforretning.

Større valgfrihed til kunderne
Ejerskiftet af fiberinfrastrukturen har ingen konsekvenser for kunderne, da Norlys’ selskab Stofa allerede i dag har dialogen med kunderne på fibernettet i området. Kunderne skal altså ikke foretage sig noget, og deres internet- og tv-forbindelser forsætter som hidtil.

Norlys-ejerskabet betyder, at fibernettet hen over sommeren åbnes for nye serviceudbydere på lige fod med resten af Norlys’ fibernet, så kunderne i Randers og Hobro får adgang til de 12 udbydere af internet, tv og streaming, som Norlys har aftaler med.

Tretten medarbejdere flytter til Norlys
Handlen betyder, at fibernettet går fra at være et mindre forretningsområde i Verdo til at supplere et allerede væsentligt område hos Norlys.

– Aftalen med Norlys var oplagt, fordi vi i mange år har haft et tæt samarbejde om driften af vores fibernet. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at såvel nettet som kunderne er i trygge hænder i fremtiden, og at kunderne vil få den optimale service hos Norlys. Samtidig kan vi i endnu højere grad fokusere på at videreudvikle vores kerneforretningsområder inden for grøn energi, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, som er CEO hos Verdo.

Ejerskiftet betyder også, 13 medarbejdere flytter arbejdsplads fra Verdo i Randers til Norlys’ hovedsæde i Silkeborg.

– Vi glæder os til at byde de nye medarbejdere velkommen. Jeg er sikker på, at det årelange, gode samarbejde mellem Verdo og Norlys er med til at give tryghed for medarbejderne, da de allerede i dag løser opgaverne i fællesskab med deres nye Norlys-kollegaer, siger Torben Poulsen.

Kilde: Norlys presse

I samme kategori

Back to top button