TV-Sport

2022 bliver det største sportsår i TV 2s historie

2022 er året, hvor fodboldlandsholdet vender tilbage på TV 2, og som byder på to håndboldslutrunder eksklusivt på TV 2, Tour de France i Danmark, VM-fodbold, vinter-OL, international fodbold, Wimbledon og meget meget mere. Derfor kalder TV 2 også 2022 for det største sportsår i TV 2s historie i deres pressemeddelelse.

– Der har været mange store sportsår for TV 2 siden 1988, men ingen af de tidligere år overgår det overflødighedshorn af sportsbegivenheder og rettigheder, som TV 2 vil folde ud på tv og streaming i 2022. Vi og seerne får travlt, vi har samlet et stort og stærkt hold – og vi glæder os, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og fortsætter:

– Sidste år lavede vi 15 nye livekanaler på PLAY, så den enkelte bruger selv kan blive sin egen redaktør på udbuddet af vores rettigheder. Det tilbud er også på sin plads med de mange nye muligheder med det sportsår, vi har i vente. Der bliver masser af indhold for både den mere kræsne sportsfan på PLAY og selvfølgelig for alle sportsglade danskere, når de helt store sportsbegivenheder rammer os i år – begyndende med EM i herrehåndbold netop i dag.

Blandt de mange kampe og begivenheder, som seerne og brugerne får det fulde udbytte af via TV 2 PLAYs sportspakke, kan nævnes fodbold fra Europa League og Conference League, LaLiga og Serie A samt (fra juni 2022) masser af europæiske fodboldlandskampe. TV 2 PLAY kommer også til at vise mere Wimbledon-, ATP- og WTA-tennis, end der er plads til på TV 2s tv-kanaler, samt dansk ishockey, VM-ishockey, e-sport mm.

De store sportsbegivenheder på TV 2’s hovedkanal

På TV 2s hovedkanal er der gjort klar til dækning af årets allerstørste events og kampe – herunder til det danske herrelandshold i fodbold, som er tilbage på TV 2 fra juni 2022. Netop i dén måned indledes Nations League-turneringen, hvor Danmark på TV 2 skal spille tilsammen seks kampe mod Frankrig, Kroatien og Østrig.

De største sportsbegivenheder på TV 2 omfatter naturligvis også Danmarks kampe ved EM i herrehåndbold i januar og EM i kvindehåndbold i december samt Tour de France med tre etaper i Danmark 1.-3. juli. Også VM-fodboldslutrunden i Qatar i november-december, en del af vinter-OL-dækningen i februar og Wimbledon-transmissionerne i juni, Le Mans, dansk håndbold samt en række cykelløb vises på TV 2s hovedkanal – og selvfølgelig på TV 2 PLAY.

Årets store sportsbegivenheder – eksempelvis de to EM-håndboldslutrunder, vinter-OL og Wimbledon – får også masser af sendetid på TV 2s sportskanaler. Her bliver der desuden plads til at udfolde både nye og kendte sportsrettigheder.

Masser af Fodbold på TV 2 Sportskanalerne

TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X dækker for første gang knockout-kampene i fodboldens Europa League og Conference League, hvor FC København, FC Midtjylland og Randers samt store, europæiske klubhold som FC Barcelona, Sevilla, Roma, Napoli, Lazio, Atalanta, Leicester, West Ham, Borussia Dortmund, Leverkusen, Lyon, Monaco, Marseille, Porto m.fl. er med.

Blandt TV 2s nye sportsrettigheder i 2022 er et stort antal europæiske fodboldlandskampe uden dansk deltagelse – eksempelvis EM- og VM-kvalifikationskampe, Nations League- og venskabskampe med Tyskland, Frankrig, England, Spanien og Italien. Fodbolddækningen af LaLiga og Serie A fortsætter naturligvis også på TV 2s sportskanaler og TV 2 PLAY.

TV 2s sportskanaler – og selvfølgelig TV 2 PLAY – er også er klar med masser af anden dansk og international topsport. Det gælder især dansk liga- og landsholdshåndbold, de største badmintonturneringer inklusive VM, All England og Super Series, dansk ishockey, VM i ishockey, NBA-basketball, skiskydning, langrend, alpint, freestyle og snowboard, motorsport, svømning, atletik-VM, X Games, kano og kajak, sejlsport mv.

Cykelløb på TV 2 kanalerne - Klik for at se kalenderen

JANUAR

2/1: WC Cyclecross i Hulst

17/1: WC Cyclecross i Flamanville

23/1: WC Cyclecross i Hoogerheide

28/1-30/1: WC i Cyclecross i Fayetteville

MARTS

6/3-13/3: Paris-Nice

21/3-27/3: Catalonien Rundt

27/3: Gent-Wevelgem

APRIL

3/4: Flandern Rundt (mænd og kvinder)

10/4: Amstel Gold Race

17/4: Paris-Roubaix (mænd og kvinder)

18/4-22/4: Tour of the Alps

20/4: Fleche-Wallonne (mænd og kvinder)

24/4: Liége-Bastogne-Liége (mænd og kvinder)

MAJ

1/5: GP Eschborn

21/5: GP Herning

22/5: Fyn Rundt

JUNI

5/6-12/6: Critérium du Dauphiné

12/6-19/6: Schweiz Rundt

26/6: DM på landevej

JULI

1/7-24/7: Tour de France

24/7-31/7: Tour de France (kvinder)

Dato endnu ikke offentliggjort: Clasica San Sebastian

AUGUST

12/8-4/9: Vuelta a Espana

21/8: Hamburg Cyclassics

SEPTEMBER

14/9: Giro della Toscana

15/9: Coppa Sabatini

18/9-25/9: VM på landevej fra Australien

OKTOBER

3/10: Coppa Bernocchi

9/10: Paris-Tours

10/10: Coppa Agostini

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button