TV-Nyt

20 nye programserier på TV 2 i foråret

TV2 LogoI de kommende måneder byder TV 2 danskerne velkommen med en lang række relevante og vedkommende programmer i primetime. Hele 20 nye programserier – især inden for livsstil, fakta, dokumentar og underholdning – er på vej til skærmen, og de første nye tilbud til seerne er på skærmen straks fra starten af 2014.

Allerede 30. december var der premiere på TV 2s store, historiske dramaserie ”Badehotellet”, hvor over 1,5 mio. danskere så med. Yderligere fire nye danske programtitler har premiere i de første uger af januar, fx ”Gerningsstedet”, hvor TV 2 går tæt på opklaringsarbejdet i fire opsigtsvækkende danske kriminalsager i nyere tid, bl.a. sagen om Amagermanden og sagen om danmarkshistoriens største kup mod Dansk Værdi Håndtering.

Januar byder også på en af årets største danske sportsbegivenheder – nemligEM i herrehåndbold i Danmark 12.-26. januar, som TV 2 har eksklusive rettigheder til, og som TV 2 i øvrigt producerer til hele Europa.

Blandt de øvrige nye programserier i årets start kan nævnes den rørende reportageserie ”De ustyrlige” om personer ved Tourettes syndrom, der finder et frirum i musikken med hjælp fra Cutfather, samt de to nye livsstilsprogrammer ”En kur der dur”, der tester fem populære slankekure, og ”Sæt pris på dit hjem” med fokus på de skjulte værdier i vores boliger. Hertil kommer – også i januar – premierer på nye sæsoner af kendte TV 2-programmer som fx ”Årgang 0”, ”Station 2”, ”Savnet”, ”Operation X”, ”Fangerne” og ”Natholdet”.

– Vi er kommet rigtig godt i gang med at justere hovedkanalens retning og strategien for, hvad TV 2 skal tilbyde danskerne i fremtiden. TV 2 skal lave endnu flere nære og relevante programmer, der betyder noget for danskerne. Vi skal i endnu højere grad møde danskerne dér, hvor de er, og gøre dem klogere på deres egen hverdag og på det omgivende samfund. Vi skal have fokus på seernes dagsorden og samtidig skærpe den journalistiske dagsorden med fortællinger, vi kan diskutere og debattere ud fra, siger programdirektør Anne Engdal Stig Christensen, der forventer løbende justeringer på hovedkanalen også i efteråret 2014 og i 2015.

De enkelte ugedage mandag-torsdag byder på programmer inden for livsstil, forbrug og sundhed. Der vil være både reportage, dagsordensættende programmer og inspirerende fakta. Weekenden står primært i underholdningens tegn, og så venter der mange store sportsoplevelser på TV 2 i det kommende halve år.

Livsstil, aktualitet og dokumentar
TV 2s programplan for vinteren og foråret 2014 byder som nævnt på 20 nye programserier. Af konkurrencemæssige grunde ønsker TV 2 ikke at offentliggøre alle de nye programserier på nuværende tidspunkt, men kanalen løfter dog herunder sløret for en række nye programtitler – foruden de nye programmer i januar, som er omtalt ovenfor. 

Nye TV 2-dokumentarer sætter fokus på mobning af børn og på sindslidende, der begår alvorlige forbrydelser, og Lisbeth Zornig Andersen hjælper i programserien ”De brændte børn” personer fra sin støttegruppe til en større afklaring om deres barske barndom. 

Det nye program ”Fotofælden” sætter danskernes trafikkultur til debat, og TV 2 premierer ligeledes et nyt rejseprogram, hvor Mikkel Beha Erichsen sammen med sine to sønner sejler til eksotiske steder i verden og sender danskernes tanker hen mod egne feriedrømme.

Også et nyt boligprogram med Peter Ingemann som vært, ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed”, kan ses på TV 2 i løbet af foråret, hvor interessen for boligkøb og -salg traditionelt er høj. ”Madklubben” vender ligeledes tilbage med kendte kokke, der overrasker hinanden med formidable retter og giver seerne inspiration og tips.

Weekendunderholdning til hele familien
Weekendens underholdningstilbud har i efteråret været medvirkende til en positiv udvikling i TV 2s seertal, og i foråret fortsætter TV 2 med dansk underholdning og film i weekenden. TV 2 producerer bl.a. en ny, hyggelig sangquiz med kendte danskere, mere familieunderholdning lørdag aften, nye afsnit af quizzen ”Pengene på bordet” og en ny sæson af ”Stjernerne på slottet”. TV 2 vil også premiere en ny sangkonkurrence for hele familien, ”Voice Kids”, med unikke sangtalenter blandt børn og unge.

Flere store sportsoplevelser 
2014 bliver et meget stort sportsår på TV 2. Efter EM-håndbolden i januar sætter det russiske vinter-OL i februar sit tydelige præg på dagsfladen, og i løbet af foråret og sommeren sendes der både cykelklassikere, håndboldslutspil, landskampe, Giro d’Italia og Le Mans, inden sommerens store VM-fodbold i Brasilien (12. juni -13. juli) og sommerklassikeren Tour de France (5.-27. juli) løber over skærmen.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button