Streamingnyt

1992 – Ny politisk spændingsserie hos HBO Nordic

1992 hbo nordicFor mere end 20 år siden – nærmere bestemt den 17. februar 1992 – fandt den første arrestation sted under den såkaldte Mani Pulite (Operation Rene Hænder) i Italien. Det blev starten på en omfattende korruptionsskandale.

1992 er en helt ny tv-serie på 10 episoder, som omhandler seks helt almindelige mennesker, hvis liv på den ene eller anden måde bliver direkte påvirket af de politiske, civile og sociale konsekvenser af den store korruptionsskandale i Italien. Serien er produceret af Sky Italia i partnerskab med La7 og produktionsselskabet Wildside. 1992 efterfølger Gomorrah, en anden kritikerrost Sky Italia-produktion som er blevet solgt til mere end 100 lande og for længst er løbet med æren som Italiens mest eksporterede tv-produktion nogensinde.

1992 er en multiplot-serie, som blandt andet følger en ung politimand, der efterforsker mafiaen som en del af Mani Pulite (Operation Rene Hænder); en krigsveteran fra den første Golfkrig, der bliver valgt til at repræsentere de højreorienterede Lega Nord i det italienske parlament; og en tidligere prostitueret, der vil gøre alt for bane at sin egen vej til succes. Serien er baseret på en idé af den italienske skuespiller Stefano Accorsi (The Last Kiss), som står øverst på rollelisten sammen med Guido Caprino, Domenico Diele, Tea Falco, Alessandro Roja og Miriam Leone.

Der er på alle måder tale om en stor international produktion med optagelser på mere end 100 forskellige locations og brug af 156 skuespillere samt 3.000 statister.

1992 har premiere på HBO Nordic den 25 marts.

I samme kategori

Back to top button