Streamingnyt

1899 – produktionen er startet til ny Netflix original fra skaberne af Dark

Skaberne bag den prisvindende tyske serie DARK, der modtog stor ros og skabte begejstring blandt fans over hele verden, har samlet en international rollebesætning til den nye Netflix serie 1899. Blandt de medvirkende er danske navne som Lucas Lynggaard Tønnesen, Clara Rosager, Alexandre Willaume og Maria Erwolter.

Blandt de internationale navne finder vi blandt andre Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Rosalie Craig, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards og Anton Lesser.

1899 er udformet som en flersproget serie, og derfor vil karaktererne tale deres modersmål.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

1899 – det handler den om

De otte episoder følger de mystiske omstændigheder omkring et immigrantskibs rejse fra Europa til New York. Passagererne, der alle har forskellige baggrunde og nationaliteter, er forenet gennem deres håb og drømme om et nyt århundrede og en fremtid i udlandet. Da de midt på det åbne hav støder på et andet skib, der har været forsvundet i månedsvis, tager deres rejse en uventet drejning. Det, de finder ombord, vil gøre deres vej til det forjættede land til en mareridtslignende gåde, der forbinder hver af passagernes fortid gennem et spind af hemmeligheder.

Forfatter, producer og showrunner Jantje Friese udtaler:

”1899 er en ægte europæisk serie med karakterer fra mange forskellige lande, der alle taler deres modersmål. Vi føler os meget heldige og beærede over at have fundet så fantastiske talenter fra hele verden, der har haft mod på at vove sig ud på denne spændende rejse med os.”

Optagelserne kommer til at finde sted i et nyligt specialbygget virtuelt produktionsstudie, som er det største LED “Volumen” af sin slags i Europa. Dette åbner op for muligheden for at fange en betydelig mængde komplekse optiske optagelser i kameraet gennem virtuelle set og lokationer lavet ved hjælp af en særlig spilmotor-teknologi. Ejet af DARK BAY, en dedikeret virksomhed oprettet af DARK WAYS og Studio Babelsberg med støtte fra Netflix, vil dette banebrydende virtuelle produktionsstudie permanent være placeret i det etablerede Babelsberg Studios uden for Berlin, der giver indholdsskabere nye og innovative måder at skabe kreative historiefortællinger på.

Instruktør, producer og showrunner Baran bo Odar fortæller om DARK BAYs virtuelle produktionsstudie:

”Partnerskabet med Netflix gjorde det muligt for os at bringe vores vision bag 1899 til live. Takket være deres tidlige støtte og engagement var vi i stand til at opbygge Volumen og gøre 1899 til en pioner-titel for Tyskland og regionen. Infrastrukturen er en banebrydende innovation for det tyske produktionslandskab og kan også medføre enorme kreative fordele for filmskabere og kreative industrier over hele verden.”

Rachel Eggebeen, Director EMEA Netflix Originals, tilføjer:

”Vi er meget glade for, at vi kunne støtte Jantje og Bo i at finde en perfekt løsning for deres kreative vision for 1899. Det virtuelle produktionsstudies infrastruktur vil skabe nye muligheder, og vi er fuldt ud forpligtede til at bringe disse teknologiske fremskridt videre til den tyske underholdningsindustri.”

Odar og Friese går endnu en gang sammen med enestående talenter bag kameraet kendt fra DARK-universet, herunder filmfotograf Nikolaus Summerer, scenograf Udo Kramer, hår- og makeup-designer Christina Wagner og komponist Ben Frost. Derudover arbejder de med nye samarbejdspartnere såsom castingchef Lucy Bevan, den Oscar-nominerede kostumedesigner Bina Daigeler og Framestores integrerede visualiserings-, virtuelle produktions- og VFX-hold ledet af Christian Kaestner.

1899 er produceret af DARK WAYS i samarbejde med Netflix. DARK WAYS modtager støtte til 1899 fra den tyske Motion Picture Fund og Medienboard Berlin-Brandenburg. Investeringen til det virtuelle produktionsstudie DARK BAY modtog støtte fra Brandenburgs Investeringsbank (ILB).1899 | Den nye serie af Jantje Friese og Baran bo Odar | NETFLIX
1899 | Den nye serie af Jantje Friese og Baran bo Odar | NETFLIX


Kilde: Netflix presse

I samme kategori

Back to top button