YouSee Q1 tal klar – fortsat fald i antallet af tv-kunder

| fredag 05. maj, 2017 08:57 | opdateret 05. maj, 2017 kl. 9:15 | 6 Kommentarer

yousee logo 201522.000 YouSee tv-kunder forsvandt i første kvartal af 2017, viser de nye regnskabstal fra TDC. YouSee har nu 1.357.000 tv-kunder, hvor 32,8 procent af disse har den mindste pakke.

Sammenligninger man man samme periode i 2016, så har YouSee mistet 39.000 tv-kunder.  Også antallet af bredbåndskunder er faldet, her har man mistet 17.000 privatkunder.

Genrelt så er omsætning i kvartalet 5,2 milliarder kroner, et fald på over syv procent. Nettoresultatet faldt også en smule til 612 millioner kroner.

“Det er et tilfredsstillende resultat, som bekræfter, at vi er på rette vej i vores arbejde med at stabilisere forretningen i 2017. Over en bred kam ser vi forbedring i de finansielle nøgletal,” skriver koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group.

Del på:

Tags:

Gemt under:: YouSee, Branche-Nyt

Kommentarer (6)

 1. Anders siger:

  YouSee taber tv-kunder, hvorimod Netflix i sidste måned rundede 100 millioner kunder på verdensplan.

  Jeg tror næppe at YouSee kan vende udviklingen på tv-markedet. Jeg tror nærmere at faldet i antal tv-kunder vil begynde at gå hurtigere. I sær i takt med at folk køber nye 4K HDR fjernsyn, så vil man jo gerne kunne bruge sit nye fjernsyn fuldt ud, og der er Netflix bare hurtigere til at tilbyde nye lyd- og billed-teknologier end YouSee. Og så er spørgsmålet om YouSee kan overleve som ren internetudbyder?

  Kigger man længere frem i tiden, så kommer 5G til mobilmarkedet, og hvis mobilselskaberne med 5G kan tilbyde de samme hastigheder til stort set hele landet, som YouSee kun kan tilbyde i begrænsede områder af landet – ja, det bliver interessant at følge.

  • mich siger:

   Men hvad med forbrug, hvis du streamer 4K over 5G ?

   • Anders siger:

    Inkluderet data i abonnementer stiger nærmest hvert år, så jeg går stærkt ud fra at når 5G engang kommer så er der nok GB data inkluderet i de store abonnementer til at streaming af 4K ikke er noget problem.

    • Per M siger:

     Så høj er bitraten nok heller ikke være på streamet 4K når man kommer så langt. Omkring det tidpunkt vil H.265/HEVC være blevet mere standard, så de kan halvere bitraten uden synlige komprimerings fejl.
     Pt. er bitraten kun så høj fordi de stadig anvender H.264/AVC.

 2. Preben Pedersen siger:

  Det gælder ikke kun for Yousee, men alle faste forbindelser vil kunne få konkurrence af LTE 5G, når det kommer i 2020 eller senere.
  Men det største problem med flow-tv er jo det indhold, som tv-selskaberne leverer skal alt kommercielt tv afbrydes af reklamer flere gangen i timen og det er nok det som forbrugerne er blevet trætte af, at skulle betale endnu mere for og så der er kommet meget mere af det end i starten. Og det bliver jo så ikke bedre, når der nu kommer alternativer til modtagelsen af det indhold uden, at blive afbrudt af reklamer hele tiden, samt det jo også er billigere, da der ikke skal tillægges ekstra afgifter på, før indholdet kan vises, her er DR kanaler et godt eksempel på, at der kan spares afgiftspenge, når det nedtages via sin internet forbindelse og en app på enten IOS eller Androi.

 3. Per M siger:

  Det kommer heller ikke til at hjælpe på faldet af kabel tv kunder, at efter omlægningen er der kunder som raporterer om fejl i signalerne.
  Eks. oplever jeg det selv på flere af kanalerne i 1080i med jævnlige pixeleringer.
  Men så må jeg håbe på at de Ferrit støjfiltre at jeg nu har monteret før og efter antenne dåsen kan dæmpe den signal støj.

Skriv et svar