YouSee kunder får 3 nye HD kanaler senest 16. august

| onsdag 08. aug, 2012 15:33 | opdateret 11. aug, 2012 kl. 19:24 | 4 Kommentarer

YouSee kunder får op til 3 nye HD spejlkanaler i perioden 13. – 16 august. Det er kanalerne dk4 HD, Canal9 HD samt Discovery HD.

dk4 HD lanceres i Grundpakken, Canal9 HD lanceres i Mellempakken og Discovery HD lanceres i Fuldpakken.

Lanceringen af HD udgaverne vil ske geografisk og udføres fra mandag den 13. august til torsdag den 16. august.

I netværksnummer 100 (netværket til tv med DVB-C MPEG-4 tuner) og 120 (netværket til YouSee Plus boksen) erstattes SD udgaven af kanalerne med HD udgaven. Det betyder, at HD udgaven overtager SD kanalens plads i kanallisten. SD versionerne flyttes samtidig til programnumrene i 500 serien.

For Canal9, som i dag ligger på programplads 15, betyder lanceringen af Canal9 HD, at vi i netværksnumrene 100 og 120 lancerer Canal9 HD på programplads 15 og flytter SD udgaven til programplads 515.

De kunder, som anvender netværksnummer 110 eller 130, vil ikke opleve nogen ændringer, idet netværk 110 og 130 kun indeholder kanaler i SD kvalitet.

Kunder, som ønsker at se kanalen i HD, og som ikke automatisk kan se HD udgaven på SD udgavens programplads, skal genindlæse deres tv-kanaler, herefter kan de se HD udgaven på program-pladsen. Dette kræver dog, at man har et DVB-C tv med en MPEG-4 tuner eller anvender en MPEG-4 boks f.eks. YouSee Plus boksen.

De kunder, som har købt dk4, Canal9 eller Discovery som Ekstrakanal vil automatisk få adgang til HD udgaven.

Kilde: YouSee

Hos konkurrenten Stofa kigger man også på at tilføje de omtalte HD kanaler. I første omgang bliver det dog kun Canal9 HD man vil tilbyde fra 15. august. Hos TDC TV kommer ingen af HD udgaverne med lige i første omgang i hver fald.

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: YouSee, HDTV

Kommentarer (4)

  1. Per M siger:

    En rigtig god idé ville så være at begynde at lukke de SD kanaler der også findes som HD versioner for at få skabt noget mere plads. Hvad skal man også med SD versioner når man kan se dem i en bedre kvalitet i HD ?

  2. Bo Fredborg siger:

    Der er formentlig kunder med SD bokse på YouSee’s net. Men på et tidspunkt må det formentlig kunne betale sig for YouSee at ombytte disse.

  3. Peter Raun siger:

    Er der noget info om dk4 HD også kommer hos canal digital?

Skriv et svar