YouSee har opgraderet DR1 til HD-status

| fredag 01. jun, 2012 16:34 | opdateret 06. aug, 2012 kl. 9:54 | 6 Kommentarer

Har du et HD-ready, tv kan du fra i dag se DR1 i HD hos YouSee. YouSee meddeler på deres Facebook side at de har opgraderet kanalen til HD-status.

Du behøver ikke fortage dig noget, hvis du i forvejen har indstillet dit tv til at finde HD-kanalerne (netværks-id 100). HD-versionen har fået betegnelsen HD DR1 og findes på kanalplads 1.

Officielt er der ikke tale om en HD-kanal, og DR sender den ikke selv som HD på det digitale sendenet. Men YouSee modtager den rå og ukomprimerede version af DR1 fra TV Byen, og når vi sender den videre til kunderne, sker det i samme kvalitet som f.eks. TV 2 HD, og som anbefales af den europæiske tv-organisation, EBU.

Langt fra hele programfladen hos DR1 er produceret i HD. Mange er opskalerede SD-programmer, men f.eks. vil EM i fodbold blive optaget i HD og kan altså ses i ægte HD hos YouSee.

YouSee har p.t. 18 HD-kanaler i pakkerne og forventer at nå op på 30 ved årsskiftet.

Kilde: YouSee Facebook

Del på:

Gemt under:: YouSee, HDTV

Kommentarer (6)

 1. mich siger:

  Umiddelbart ser det endnu bedre ud, også efter opdatering fra SD til 720p i januar. Nu må vi se samsending med DRHD her kl 21.30 fredag aften

 2. C. Johansen siger:

  DR1 er klart forbedret. Jeg har prøvet at sammenligne med DR HD ved samsending af en amerikansk film.
  De to kanaler ligger meget tæt på hinanden i kvalitet nu. Jeg ved faktisk ikke, om der er forskel. Jeg er fristet til at sige, at DR HD måske stadig er bedst, men jeg er ikke sikker på, at det er rigtigt.

  • mich siger:

   Det er jeg helt enig i, kunne ikke se forskel mellem de 2 kanaler fredag aften.

   Downton Abbey og Dronning Elizabeth – 60 år på tronen idag er produceret i HD, så nu må vi se der

 3. parabolgutten returns siger:

  Er den også opgraderet ved Canal Digital? Altså så det er HD efter EBU’s standard?

Skriv et svar