YouSee fortsætter med MPEG-2 udgaver af DR1 og TV 2

| fredag 11. nov, 2011 11:12 | 1 kommentar
TV 2 og DR1 i MPEG-2 hos YouSee

Husstande med kabel-tv fra YouSee slipper for at bruge penge på et nyt tv-apparat for at se DR1, DR2 og TV 2 efter nytår. De tre statslige tv-kanaler skifter den 11. januar til en ny digital standard, men det får ingen betydning for selskabets 1,2 mio. kunder.

YouSee har besluttet at sende de tre kanaler med samme standard som hidtil og desuden DR1 og TV 2 med den nye såkaldte MPEG4-standard. Det betyder, at alle kunder bør kunne se DR1, DR2 og TV 2 efter den 11. januar 2012, uanset om de har et billedrørs-tv, en ældre fladskærm eller et moderne HD Ready tv.

”Ligesom vi har valgt at fortsætte med det analoge signal af hensyn til dem, der stadig har et billedrørs-tv, forsætter vi også med at sende i det gamle digitale format af hensyn til dem, der har ældre fladskærme eller bokse. Det er lidt bøvlet at sende med tre forskellige formater, men det er der plads til i kabel-nettet, og det gør det lettere at være kunde,” siger adm. direktør Niels Breining, YouSee.

Tal fra tv-branchen viser, at op mod en kvart million husstande med egen antenne er tvunget til at købe nyt tv eller digital boks, hvis de fortsat ønsker at se DR1, DR2 og TV 2 i det nye år. Årsagen er, at de tre kanaler skifter til en ny teknisk standard kaldet MPEG4, og det kan mange ældre fladskærme og digital bokse ikke modtage.

YouSee er landets største tv-distributør med 1,2 mio. kunder, svarende til næsten halvdelen af alle husstande.

Fakta:
YouSee distribuerer fra den 11. januar 2012 de tre kanaler i følgende standarder:
DR1: Analog, MPEG2 og MPEG4
DR2: Analog og MPEG2
TV 2: Analog, MPEG2 og MPEG4 (HD)
[br] For at modtage det digitale signal på kabel-tv skal man have et tv eller en boks med digital modtager til kabel-tv, en såkaldt DVB-C modtager. Tv-apparater med MPEG4-modtager er også i stand til at i stand til at modtage og vise kanaler i MPEG2 standard.

Kilde: YouSee presse

Del på:

Gemt under:: YouSee

Kommentarer (1)

 1. reslfj siger:

  De nye kanaloversigter er nu tilgængelige her:
  http://yousee.dk/I_foreningen_og_virksomheden/Produkter/YouSee_Clear/Kanaloversigt.aspx
  (tak til Vilhelm på recordere.dk)

  Det fremgår imidlertid ikke særligt klart at kun med MPEG-4 vil man kunne se kanaler i HD kvalitet.

  TV2 HD står der fx i den file flerfarvede liste fra youSee, men uanset hvor meget HD-Ready fjernsynet er, kommer der kun SD billeder, hvis man kun har en model, der alene kan MPEG-2.

  DR1 sendes i en bedre kvalitet via MPEG-4 – vi venter i spænding på at se bitrate og om også youSee udsender 720p50 versionen.

  DR1 sendes i 720p50 format på antennenettet og det er en HD profil. Pga. en ret lav bitrate kalder DR det imidlertid ikke for HDTV – men for ‘næsten HD’ (det står i kum’s aftaletekst)

  Det er igen en marketing uhyrlighed i sygelige navne.

  Lars 🙂

Skriv et svar