YouSee: 4K Fodbold VM kun til 4K boks kunder

| tirsdag 10. apr, 2018 14:28 | 27 Kommentarer

Vi nærmer os Fodbold VM slutrunden i Rusland og dermed med også den første VM slutrunde der dækkes i 4K / Ultra HD opløsning i Danmark.

Konkret er det TV 2’s kampe fra slutrunden, der bliver tilgængelige i Ultra HD opløsning.

Men havde du som YouSee kunde regnet med at modtage kanalen direkte på din Ultra HD fladskærms indbyggede tuner, så må vi desværre skuffe dig.

YouSee oplyser nemlig, at de kun tilbyder Ultra HD kanalen til kunder med deres nyeste 4K / Ultra HD tv-boks. Der er ellers ikke krav om tv-boks hos hverken Stofa eller Waoo i forbindelse med 4K transmissionerne fra fodbold VM.

YouSee, Stofa og Waoo er de eneste tre danske distributører med VM kampe i Ultra HD opløsning.

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: YouSee

27
Kommentarer

Please Login to comment
8 Kommentar tråde
19 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
C. Johansen

Hermed er det så blevet endegyldigt bekræftet: You-See ønsker at afvikle tv-delen.
Vi må arbejde aktivt for at hjælpe You-See på vej med projektet. Det skulle nok kunne lykkes.
Herfra, hvor jeg sidder, kan jeg kigge over vejen til et teknikskab. Det tilhører Bredbånd Nord….

Per M

Forsøg på at lokke flere kunder over på den 4K boks med at anvende et VM fodbold stunt.
Måske sælger den 4K boks slet ikke så godt som de havde håbet på og tja, den lind strøm af klager over boksen ang. fejl hjælper så bestemt heller ikke på det.

Preben Pedersen
mich

“den lind strøm af klager over boksen ang. fejl hjælper så bestemt heller ikke på det.”

Hvor i verden har du det fra ?

Per M

Yousee’s eget forum hvor der hele tiden dukker folk op der brokker sig over den 4K boks.

mich

Alle har nok noget at brokke sig over. Faktum er, at jeg aldrig vil skille mig af med den. Den er guld værd, hvis man ser flow TV forskudt.

Det er utilfredsstillende at de ikke bruger de standarder der er i DVB til UHD. Dem der har HEVC H.265 indbygget i deres TV må føle sig noget snydt.
Det er også en god mulighed for dem for at få det testet den teknologi af i lidt større målestok.

Så ja det kan kun læses på en måde, det er at de vil få flere i “fælden” til at få deres nye boks.

mich

“Det er også en god mulighed for dem for at få det testet den teknologi af i lidt større målestok.”

Tror snart at dvb-c er død hos Yousee, det bliver IP

Det giver på sin vis også god mening. Men sport er jo stadig bedst hvis det ses live, så her er flow-tv stadig mest oplagt efter min mening.
Og de skal jo alligevel have UHD på DVB-C på et tidspunkt, flow-tv er jo lang fra død endnu.

mich

flow tv vil blive flyttet over på IP, jeg taler ikke om video on demand

Ok, det tror jeg også de er. Problemet er bare at der ikke er en fælles standard, så alle skal have en App til hver deres device. Så jeg mener ikke det er modent til det endnu.

Anders

DVB har annonceret at de kigger på en fremtidig standard DVB-I (i for internet) som skal kunne levere flow-tv oplevelsen fra de eksisterende DVB-T, DVB-S og DVB-C standarder – men over internettet, hvor DVB-I standarden skal kunne bruges i både fjernsyn, mobiler og computere.

Derudover er der i forvejen mulighed for at benytte DVB-IPTV og HbbTv standarderne.

C. Johansen

Det er da ikke givet, at al flow-tv bliver ændret til ip-tv.
Hvis man vil udnytte resurserne optimalt, skal de mest sete, brede kanaler fortsat sendes som flow-tv, og så kan de smalle kanaler med få seere sendes som ip.
You-See har jo på overbevisende måde demonstreret, hvad problemet med ip-tv er, når der er mange seere: Nedbrud!
Det er jo ikke tilfældigt, at det næsten altid sker, når der sendes fodboldlandskamp, som oven i købet samtidig sendes som flow-tv.
Det vil kræve enorme resurser, hvis en million seere samtidigt skal kunne serviceres med ip-tv i uhd-kvalitet.

frankm

Streaming vs. ip-multicast. Ved multicast fylder kanalen kun én gang uanset antal brugere.

mich
Preben Pedersen

ja – det kan være man har nogle fremtidige planer, som dog så bliver endnu længere ude i fremtiden. Tror stadigvæk, som der bliver nævnt, at Clear TV forsvinder først, så er der meget plads på DVB-C i QAM 256 til flow-tv kanaler på færre frekvenser, da dekryptering så sker i det enkelte husstand tv-udstyr. Dette med en ren IP-TV – kræver jo alle vil købe Yousee Bredbånd og dermed skæres der en del på den frie konkurrence på Internet og kundegrundlaget bliver også mindre, da der nok også endnu i de næste 10 år vil være flere, som kun… Læs mere »

Per M

Den skitsering er fra 2014, altså næsten 4 år før at ejerne af Yousee besluttede sig for at sælge hele foretagendet, altså både TDC og Yousee til nogle andre.
Det er helt op til de nye ejere der træder til i næste måned om de vil følge den plan eller smide den for porten og så bare have det IPTV køre sideløbende med DVB-C.
Så den gamle plan kan man slet ikke regne med længere.

mich

Deres plan er jo, at docsis 3.1 1/1 Gigabit internettet skal udvikles til 10/10 Gbit forbindelser og formentligt endnu mere

C. Johansen

Skemaet viser ikke, at internetforbindelsen bliver symmetrisk.
Upload får frekvensområdet 5 MHz til 204 MHz og download får frekvensområdet 258 MHz til 1218 MHz.
Det må vist nærmere blive 10 Gbit ned og 2 Gbit op.

C. Johansen

Det er kun 1 Gbit op.

Preben Pedersen

lige nu, da der både skal være plads til Doscis 3.0 og 3.1 – men senere vil det ændre sig.

Per M

Og priserne på de høje hastigheder vil også være der efter. Eks så koster den op til 1000/100 de er ved at sparke liv i rundt omkring i landet sindssyge 699kr om måneden!
Med bla. så høj en pris allerede nu, der er det jo allerede dømt til at være et flop med de Gigabit hastigheder, fordi at der ikke findes nogen der vil betale den høje pris for det.
Så der er ikke meget at sige til at interessen er højere for fiber end den er for sådan noget som Yousee’s coax internet.

Preben Pedersen

Som medarbejder bredbånd, så er prisen anderledes og da der mange steder allerede er Coax kabler, så giver det god mening, at udnytte den allerede etableret infrastruktur.

Der er dog nogle ting, man skal huske på når man fremover indkøber komponenter til renovering af sin husstand interne installation.

Preben Pedersen

Yousee har været år præsenteret en opdateret udgave af deres planer på ombygningen så der findes flere versioner end den fra 2014.

Ronson

Apropos YouSee (IP)TV og kvalitet .. Mine forældre fik for 2-3 år siden (eller noget i den retning) IPTV fra dem og jeg er chokeret over kvaliteten. Til at starte med var deres eneste HD-kanal DR3, alle kanaler kører dog i dag SD, også DR3. På deres 49″ UHD-TV ser det forfærdeligt ud, men det er nu ikke fordi det generer dem voldsomt. Det er nok mest mig der er dybt utilfreds 🙂 Men ønsker nu alligevel en ordentligt kvalitet på deres vegne, de kan da også se forskel når jeg viser dem TV hjemme fra mig via en RPi/DVBViewer… Læs mere »

Ronson

Har været alle deres kanaler igennem, der er 2 der hedder HD, DR K HD og Comedy Central HD. Den eneste HD (af dem alle) er dog DR K HD.
Og det er en Cisco-boks..

frankm

TV2 Ultra HD ligger nu på 418 MHz. Bitraten er 21 Mbit/s. Den er kodet.