TV-Nyt

Xee på vej med dansk actionserie – 2 døgn

Xee kaster sig for første gang ud i actiongenren, når den nye YouSee Original ’2 døgn’ får premiere på kanalen i 2021 med et cast af unge talenter og etablerede stjerner. De første optagelser er netop skudt i gang på Københavns Vestegn, hvor instruktøren selv er vokset op, og hvor de unge fra området også inddrages i serien.

Med et nik til ikoniske film som blandt andet ’Pusher’ er ambitionen med ’2 døgn’ at forsøge at genopfinde actiongenren i Danmark og med et moderne greb lave en ungdomsserie med et spændende plot. Serien foregår på Københavns Vestegn og giver et autentisk indblik i forstadsmiljøerne omkring den danske hovedstad. Serien er inspireret og formet af instruktør Nicolai Achtons egen opvækst i præcis dette miljø.

Hvad der skulle have været en sjov og uskyldig bytur for de to fætre Otto (Oscar Giese) og Christian (Kasper Stensbirk) ender katastrofalt, da de får en kriminel bagmand ind på livet. De bliver sat i en knibe, der blandt andet involverer en død kvinde og en taske fuld af stoffer. Her starter to hæsblæsende døgn for de to hovedpersoner, der spiller over for erfarne kræfter, her i blandt Dejan Cukic, Clara Rosager og Maria Rich.

“Jeg har altid gerne ville lave en fortælling, som tager udgangspunkt i Vestegnen. Jeg er selv vokset op i Tåstrup, hvor serien skal optages, og alle karaktererne tager udgangspunkt i personer eller typer fra min opvækst. Det er især en stor oplevelse at få lov at filme i boligområdet Tåstrupgård, hvor jeg har forsøgt at inddrage flere af de unge fra området i serien. ’2 døgn’ er mit drømmeprojekt, og jeg glæder mig til at lave et poetisk billede af Vestegnen,” fortæller instruktør Nicolai Achton.

’2 døgn’ er udtænkt af skuespiller og manuskriptforfatter Oscar Giese og instruktør Nicolai Achton og skrevet af Oscar Giese og Simon Weil. Den er inspireret af det minimalistiske udtryk fra slut 90’erne og begyndelsen af 00’erne, som skaberne selv er vokset op med. Serien er Oscar, Nikolai og Simons kærlighedserklæring til de mere brogede dele af Danmark og de lyssky karakterer, der lever i periferien.

“Vi prøver at skildre et miljø, baseret på mange af de mennesker vi selv er vokset op med. Flere af dem er direkte inspireret af virkeligheden. Derfor er det her et dybt personligt projekt for mig, og jeg ser det som et kæmpe privilegium, at jeg både har fået muligheden for at skrive manuskriptet og spille hovedkarakteren i serien,” siger Oscar Giese.

De to hovedpersoner sendes ud på en rejse, der over to døgn udfordrer deres venskab, grænser og moral. Men frem for alt tvinges de undervejs til at se sig selv, hinanden og deres fortid i øjnene. For hvem er du inderst inde, når du er tvunget til at kæmpe ikke kun for dit eget liv, men også for dine nærmeste?

Fakta om serien: 

  • ‘2 døgn’ har premiere i 2021 på Xee
  • Der vil være 6 afsnit a ca. 35 min.
  • Medvirkende: Oscar Giese, Kasper Stensbirk, Maria Rich, Dejan Cukic, Clara Rosager, Amanda Radeljak, Morten Poulsen, Sebastian Bull, Lukas Løkken m.fl.
  • Idé: Oscar Giese & Nicolai Achton
  • Manuskript: Oscar Giese & Simon Weil
  • Instruktør: Nicolai Achton
  • Produceres af Drive Studios: Anders N. Berg, Maj-Britt Landin og Mikkel Vogt.
Kilde: Xee presse

Tags

Relaterede artikler

Back to top button
Close
Close