TV-Nyt

2 døgn

- ny dansk Xee serie

YouSee Original ’2 døgn’ er nu også at finde på HBO Max. Serien er optaget på Københavns Vestegn, hvor instruktøren selv er vokset op, og hvor de unge fra området også inddrages i serien. Der vil være 6 afsnit a ca. 30 min.

Med et nik til ikoniske film som blandt andet ’Pusher’ er ambitionen med ’2 døgn’ at forsøge at genopfinde actiongenren i Danmark og med et moderne greb lave en ungdomsserie med et spændende plot. Serien foregår på Københavns Vestegn og giver et autentisk indblik i forstadsmiljøerne omkring den danske hovedstad. Serien er inspireret og formet af instruktør Nicolai Achtons egen opvækst i præcis dette miljø.

Hvad der skulle have været en sjov og uskyldig bytur for de to fætre Otto (Oscar Giese) og Christian (Kasper Stensbirk) ender katastrofalt, da de får en kriminel bagmand ind på livet. De bliver sat i en knibe, der blandt andet involverer en død kvinde og en taske fuld af stoffer. Her starter to hæsblæsende døgn for de to hovedpersoner, der spiller over for erfarne kræfter, her i blandt Dejan Cukic, Clara Rosager og Maria Rich.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

“Jeg har altid gerne ville lave en fortælling, som tager udgangspunkt i Vestegnen. Jeg er selv vokset op i Tåstrup, hvor serien skal optages, og alle karaktererne tager udgangspunkt i personer eller typer fra min opvækst. Det er især en stor oplevelse at få lov at filme i boligområdet Tåstrupgård, hvor jeg har forsøgt at inddrage flere af de unge fra området i serien. ’2 døgn’ er mit drømmeprojekt, og jeg glæder mig til at lave et poetisk billede af Vestegnen,” fortæller instruktør Nicolai Achton.

’2 døgn’ er udtænkt af skuespiller og manuskriptforfatter Oscar Giese og instruktør Nicolai Achton og skrevet af Oscar Giese og Simon Weil. Den er inspireret af det minimalistiske udtryk fra slut 90’erne og begyndelsen af 00’erne, som skaberne selv er vokset op med. Serien er Oscar, Nikolai og Simons kærlighedserklæring til de mere brogede dele af Danmark og de lyssky karakterer, der lever i periferien.

“Vi prøver at skildre et miljø, baseret på mange af de mennesker vi selv er vokset op med. Flere af dem er direkte inspireret af virkeligheden. Derfor er det her et dybt personligt projekt for mig, og jeg ser det som et kæmpe privilegium, at jeg både har fået muligheden for at skrive manuskriptet og spille hovedkarakteren i serien,” siger Oscar Giese.

De to hovedpersoner sendes ud på en rejse, der over to døgn udfordrer deres venskab, grænser og moral. Men frem for alt tvinges de undervejs til at se sig selv, hinanden og deres fortid i øjnene. For hvem er du inderst inde, når du er tvunget til at kæmpe ikke kun for dit eget liv, men også for dine nærmeste?

De medvirker i 2 Døgn på Xee

  • Medvirkende: Oscar Giese, Kasper Stensbirk, Maria Rich, Dejan Cukic, Clara Rosager, Amanda Radeljak, Morten Poulsen, Sebastian Bull, Lukas Løkken m.fl.

Musikken i 2 Døgn på Xee

Der er i samarbejde med Universal Music lavet et originalt soundtrack til 2 Døgn med bl.a. kunsterne som Tessa, Artigeardit og ICEKIID. Alle sangene er skabt specielt til serien og udgives i takt med det afsnit, hvor sangen bliver præsenteret.

”Soundtracket til 2 Døgn er vores forsøg på at videreudvikle soundtrack-formatet både kunstnerisk og strategisk. Serien skildrer et miljø og en underverden, som er så tæt forbundet med netop hiphop og rap, hvorfor det ikke alene handler om et stærkt lydbillede, men også om at tappe ind i og skabe en kultur, hvor musikken og serieuniverset spiller sammen, og hvor begge parter løfter hinanden,” siger Sara Chloé Cantor fra Universal Music.

Soundtracket indeholder numre fra række meget forskellige kunstnere, som f.eks. Tessa, Artigeardit, ICEKIID, Jamaika, Carmon og Shooter Gang mens det også præsenterer nogle af morgendagens stjerner som f.eks. Lamin, Michael Williams, J-Mix, Speedy, 8Trappy og BeneBoom.

2 døgn
2 døgn
Kilde: Xee presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


I samme kategori

Back to top button