Branche-Nyt

Waoo vokser igen med 14 pct. flere kunder

Fiberudbyderen Waoo fortsætter sin stærke vækst og kan for andet år i træk notere sig 14 pct. flere kunder sammenlignet med året før. Netto har selskabet i 2018 fået ca. 45.000 nye bredbåndskunder, og ved årsskiftet havde ca. 345.000 husstande en fiberforbindelse fra Waoo.

”Resultatet er særdeles fint ikke mindst i betragtning af, at vores fremgang kommer ved at tage kunder fra andre bredbåndsudbydere. Flere og flere foretrækker de hurtige og stabile bredbåndsforbindelser på fiber, og vi har et stærkt og konkurrencedygtigt produkt,” siger adm. direktør Jørgen Stensgaard, Waoo A/S.

På TV-markedet opnåede Waoo en tilgang på brutto 38.000 nye kunder i 2018. Fraregnet opsigelser, primært som følge af fraflytning, endte året med en nettovækst på ca. 12.000 TV-kunder. Den bedst sælgende pakke er Stor TV-pakke, der udgør ca. 40 pct. af salget til privatkunder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Waoo, der er ejet af seks fibernet- og energiselskaber, blev for nylig – og for ottende år i træk – kåret som Danmarks bedste bredbåndsudbyder i Loyalty Groups årlige undersøgelser. Målt i antal kunder er selskabet landets tredje største bredbåndsudbyder.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) viser en markant fremgang i selskabets indtjening på 57 pct., fra 21 mio. kr. i 2017 til 33 mio. kr. i 2018. På grund af ekstraordinært store nedskrivninger på 64 mio. kr. ender bundlinjen imidlertid med et underskud på 57 mio. kr.

”Vi havde budgetteret med et lille overskud, og det ville vi have nået hvis ikke vi havde besluttet at gennemføre de store nedskrivninger. Det er en konsekvens af, at flere fibernet- og energiselskaber har annonceret, at de vil åbne deres net for andre udbydere samt den planlagte fusion mellem de to energiselskaber SE og Eniig. Begge dele forringer værdien af de rettigheder, ejerne tidligere har indskudt i selskabet, og derfor har vi valgt at nedskrive dem,” siger Jørgen Stensgaard.

Waoo forudser skærpet konkurrence på bredbåndsmarkedet i de kommende år, men forventer alligevel at kunne opnå et overskud på mellem 0 og 5 mio. kr. i 2019.

  • Waoo havde i 2018 en bruttotilgang på ca. 95.000 bredbåndskunder, mens der var en afgang på ca. 50.000 kunder. Nettoresultatet var en vækst på ca. 45.000 kunder til i alt ca. 345.000 ved udgangen af året.
  • Waoo er primært udbyder af fiberbredbånd til individuelle kunder og foreninger. Kunderne kan tilkøbe abonnementer på bl.a. TV og/eller streamingtjenester. Waoo har som den første udbyder i år lanceret tilbud på streamingtjenester i pakker, hvor kunderne får rabat ved køb af flere streaming-tjenester samtidig.
  • Waoo blev stiftet i 2010 og har siden da markedsført fiberbaseret bredbånd. Selskabet er ejet i fællesskab af en række fibernet- og energiselskaber, der har anlagt og driver fibernet i store dele af landet. Selskabet udbyder desuden fiberbredbånd og TV uden for ejerkredsens fibernet, bl.a. på Bornholm via Bornfiber, og på TDC’s fibernet i København og Nordsjælland.
  • Ejerkredsen har ændret sig over årene i forbindelse med, at enkelte fibernet- og energiselskaber er udtrådt af samarbejdet og har valgt ikke længere at give Waoo adgang til deres fibernet. Det kan gøre det vanskeligt at sammenligne selskabets resultater over en længere årrække.
  • Waoos omsætning baserer sig på aktiviteten og de relaterede afregningspriser ud mod ejerne og ikke på direkte indtjening. Ændringer i ejerkredsen og kundemængden er den primære årsag til, at selskabet historisk set har kørt med underskud.
Kilde: Waoo presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button