Branche-NytWaoo

Waoo: Vi har haft et langt bedre 2016 end forventet

Waoo logo 2016Waoo, som er ejet af en række danske fibernetselskaber, har i dag offentliggjort sin årsrapport for 2016. Rapporten viser, at Waoo kommer ud af året med et bedre resultat end forventet. I den sammenhæng oplyser Waoo, at 2016 har bidraget med en kundetilvækst på 13 %. For kunder, som har valgt at købe fiberbredbånd, melder Waoo om en tilgang på over 40.000, mens Waoo på TV-produktet har haft en nettotilvækst på over 11.000 kunder.

Selskabet forklarer, at væksten kan tilskrives en række nye produkter og Waoo’s markedspositionen som Danmarks bedste internet.[1]

”Vi har satset benhårdt på produktinnovation i 2016 for at fastholde vores vækst. I foråret havde vi fokus på mere webbaseret TV og på at få Danmarks første 4K TV-boks på gaden, og i andet halvår sendte vi både et helt nyt Smart WiFi-koncept på gaden og omlagde hele vores portefølje fra at være klassisk triple-play til at være behovs- og service-baseret. Med en vækst på 13 % tør jeg godt sige, at strategien har været rigtig. ” siger Jørgen Stensgaard, administrerende direktør i Waoo.

Direktøren hæfter sig særligt ved fremgange på TV-produktet og Frit Valg Kanaler, hvor flere meldinger ellers indikerer, at branchen samlet set taber TV-kunder.

”Vi sælger stadig mere TV, og vores vækst er organisk. Alene på vores Frit Valg TV-koncept er vi vækstet med 36 %. Tilgangen skyldes, at vores produkt er skruet sammen med fokus på digitale løsninger og fleksibilitet fremfor store TV-pakker alene – også selv om det jo er ved at være en kliché at tale om, at kunderne bevæger sig væk fra klassisk kabel TV over mod digitale TV-løsninger, så er det altså den megatrend, vi ser. Med til historien hører også, at vi tager mange nye kunder ind, som leder efter en leverandør med både godt bredbånd og et TV-tilbud. Vi kæmper ikke på samme måde som andre med at fastholde en stor, historisk satellit- eller kabel TV-kundebase.” 

Resultat er bedre end forventet

Det fremgår af den offentliggjorte årsrapport, at Waoo har forventet en effekt på alle selskabets nøgletal af, at to elselskaber er ophørt med at sælge Waoo-produkter i regnskabsåret. Selskabets ender dog med et årsresultat, der forbedrer det forventede underskud med 9 mio. kr. Waoo begrunder det forbedrede resultatet med, at man blandt andet har set en øget indtjening og et højere salg i sine øvrige områder.

”Vi har udvidet vores markedsgrundlag betragteligt i 2016, så vi har evnet at modsvare effekten af, at der ikke længere sælges Waoo til kunder i henholdsvis Randers og på Sydfyn. Vi har ganske godt tag i nye områder som for eksempel Bornholm og Vestjylland, hvor interessen for vores fiberprodukter er rigtig høj.” siger Jørgen Stensgaard, administrerende direktør i Waoo.

Han henviser desuden til, at Waoo med seneste udvidelse i Nordsjælland nu står med et større markedspotentiale, end før selskabets tidligere ejere, TREFOR, SEF og Verdo, opsagde deres samarbejde med Waoo, og det giver anledning til optimisme.

”Waoo er konstrueret som et omkostningsselskab, så vores egentlige succes kan desværre ikke aflæses direkte i regnskabet. Vores omsætning baserer sig på afregningspriser ud mod vores ejere og ikke på direkte indtjening. Vi har derfor historisk set kørt med et underskud, så længe det matchede vores kapitalberedskab. Men med vores øgede vækst og markedspotentiale ser det nu ud til, at vi vil gå i plus i 2018.” siger Jørgen Stensgaard.

Kilde: Waoo

I samme kategori

Back to top button