Branche-Nyt

Waoo! skaber vækst i forretningen men har stadig underskud

waooFiberselskabernes markedsførings- og produkthus Waoo! har offentliggjort sit regnskab for 2012, som viser et underskud på 134 mio. kr. Selskabets resultater er dog bedre end forventet, og det vækker stor tilfredshed. Det er lykkedes Waoo! at reducere omkostningerne per solgt produkt med 64 procent siden etableringen og frem til ultimo 2012. Waoo! har nu over en kvart mio. betalende kunder, og omkring 80.000 nye danske hjem har siden begyndelsen af 2012 fået adgang til fiberbredbånd fra Waoo!, og i maj 2013 rundede Waoo!-selskaberne 800.000 homes passed, hvilket svarer til, at næsten en tredjedel af alle danske husstande nu kan få Waoo!.

”Etableringen af Waoo! har været et vigtigt bidrag til forbedring af indtjening i fiberbranchen og de nuværende muligheder på telemarkedet. Ledelsen har formået at levere økonomiske resultater, der er markant bedre end den oprindelige forretningsplan fra 2009,” siger Waoo!’s bestyrelsesformand, Kim Frimer, der er administrerende direktør for energiselskabet Verdo.

”Jeg er stolt over vores resultater. Waoo!’s succeskriterier er at skaffe flere kunder og sikre lavere omkostninger for vores ejere, og vi har fået flere kunder og bruger færre penge end forventet. Samlet er vores omkostninger per solgt produkt reduceret med 64 procent. Med hensyn til afskrivninger, så har vi accelereret dem, fordi vi stadig strømliner selskabet, og i den forbindelse har vi valgt at udfase nogle systemer hurtigere end forventet. Derfor viser regnskabet også et betydeligt underskud. Men jeg er meget stolt over vores resultat og især, når man kombinerer det med, at vores internetkunder er de mest tilfredse i Danmark”, siger Waoo!’s administrerende direktør Anders B. Christjansen.

Waoo!-koncernen varetog fra 2010 til starten af 2012 direkte salg til private slutkunder for nogle af selskaberne i ejerkredsen. I 2012 overgik aktiviteterne til alene at være rettet mod grossistsalg, og derfor er der sket et mindre fald i selskabets omsætning i det seneste regnskabsår fra 399 til 380 mio. kr.

Waoo! havde i 2012 gennemsnitligt 103 medarbejdere. I 2013 forventer Waoo! at få et positivt cash flow fra driften.

Kilde: Waoo

I samme kategori

Back to top button