Branche-NytWaoo

Waoo i vækst og kommer ud med overskud

Waoo er klar med regnskabet for 2019, og det er positiv læsning for fiberudbyderen.

Det er tre år i træk at Waoo har præsteret, en år-for-år kundevækst på 14 %. Siden 2017 er selskabet gået fra ca. 260.000 bredbåndskunder til 386.500 ved udgangen af 2019, svarende til en samlet stigning på næsten 50 % over tre år.

Væksten i kundetallet afspejler sig også i årets resultatet, hvor Waoo kommer ud med et overskud på ca. 12 mio. kr. Det er en forbedring på 70 mio. kr. i forhold til året før, som endte med tab på knap 58 mio. kr., som fremgår det af regnskabet for 2019.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Det er et særdeles godt resultat på et svært og meget konkurrencepræget marked. Det understreger endnu en gang, at kunderne foretrækker stærke og stabile bredbåndsforbindelser på fiber, og at Waoo ti år efter lanceringen i 2010 har udviklet sig til danskernes foretrukne leverandør,” siger adm. direktør Jørgen Stensgaard.

Han tilføjer, at fremgangen i kundetal er fortsat i 2020, og at Waoo i løbet af årets første kvartal har rundet 400.000 kunder.

På TV-markedet fik Waoo i 2019 netto knap 12.000 nye kunder. Det er en stigning på samme niveau som sidste år og er opnået på et ellers vigende marked.

”Antallet af husstande med betalings-TV har i de senere år været faldende, og jeg kan kun være stolt over det resultat, Waoos medarbejdere og partnere har præsteret, hvor vi øger vores markedsandel af TV-kunder. Der skal en ekstraordinær indsats til at skabe vækst på et marked, hvor stort set alle andre har tilbagegang,” siger Jørgen Stensgaard.

Resultatet for 2019 er påvirket af, at Waoo har foretaget ekstraordinære nedskrivninger på ca. 12 mio. kr. som følge af fusionen mellem Eniig og SE, og at flere energiselskaber i Waoos ejerkreds har valgt af åbne sine fibernet for konkurrerende bredbåndsudbydere. I 2018 foretog Waoo på samme baggrund nedskrivninger på 46 mio. kr. Selskabet forventer et resultat på mellem nul og fem mio. kr. i 2020.

  • Waoo havde i 2019 en bruttotilgang på ca. 96.000 bredbåndskunder, mens der var en afgang på ca. 53.000 kunder. Nettoresultatet var en vækst på ca. 43.000 kunder til i alt ca. 386.500 ved udgangen af året.
  • På TV-markedet opnåede Waoo en tilgang på brutto 44.000 nye kunder i 2019. Fraregnet opsigelser, primært som følge af fraflytning, endte året med en nettovækst på knap 12.000 TV-kunder. Den bedst sælgende pakke er Stor TV-pakke, der udgør ca. 49 % af salget til privatkunder (ekskl. fritidshuskunder).
  • Waoo har i 2019 som første udbyder lanceret streamingtjenester i pakker med rabat efter samme model som TV-pakker. Den mindste pakke, der indeholder TV 2 Play Basis og Viaplay Film og Serier, koster 149 kr. pr. måned, mens den store pakke med TV 2 Play Basis, Viaplay Film og Serier, Dansk Filmskat samt Min Bio koster 249 kr. Begge produkter forudsætter abonnement på fiberbredbånd hos Waoo.
  • Waoo er primært udbyder af fiberbredbånd til individuelle kunder og foreninger. Kunderne kan tilkøbe abonnementer på bl.a. TV og/eller streamingtjenester. Waoo har som den første udbyder i år lanceret tilbud på streamingtjenester i pakker, hvor kunderne får rabat ved køb af flere streamingtjenester samtidig.
  • Waoo blev stiftet i 2010 og har siden da markedsført fiberbaseret bredbånd. Selskabet er ejet i fællesskab af en række fibernet- og energiselskaber, der har anlagt og driver fibernet i store dele af landet. Selskabet udbyder desuden fiberbredbånd og TV uden for ejerkredsens fibernet, bl.a. på Bornholm (Bornfiber), København og Nordsjælland (TDCs fibernet) samt Vestjylland (RAH).
  • Ejerkredsen har ændret sig over årene i forbindelse med, at enkelte fibernet- og energiselskaber er udtrådt af samarbejdet og har valgt ikke længere at give Waoo adgang til deres fibernet. Det kan gøre det vanskeligt at sammenligne selskabets resultater over en længere årrække.
  • Waoos omsætning baserer sig på aktiviteten og de relaterede afregningspriser ud mod ejerne og ikke på direkte indtjening. Ændringer i ejerkredsen og kundemængden er den primære årsag til, at selskabet historisk set har kørt med underskud.
Kilde: Waoo presse

I samme kategori

Back to top button