Partnerindhold - Annoncørbetalt indhold

VPN – Derfor bliver det bliver mere og mere populært

Dette indhold er sponsoreret

Med en hverdag der kobles mere og mere på internettet, er det ikke overraskende, at der hele tiden skal mere sikkerhed til. Derfor er der mange, der vælger at bruge en VPN, for ikke alene kan man begå sig sikkert på internettet med en VPN, men man kan også tilgå hjemmesider, man ikke ville kunne tilgå uden en VPN.

Hvad er VPN, og hvordan fungerer det?

VPN står for Virtual Private Network, og det er en teknologi, der giver brugerne mulighed for at oprette en sikker forbindelse til et andet netværk over internettet. VPN-forbindelser bruges ofte af virksomheder, så deres ansatte kan få adgang til virksomhedens interne netværk, når de er på farten. Men VPN’er kan også bruges af private brugere til at få adgang til regionale hjemmesider og tjenester, der ellers ville være blokeret. For eksempel kan en dansk bruger bruge en VPN-forbindelse til at få adgang til Netflix’s udvalg af tv-shows og film i USA.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

VPN’er fungerer ved at oprette en krypteret forbindelse mellem en computer og en server, der befinder sig et andet sted. Al trafik, der sendes mellem computeren og VPN-serveren, bliver krypteret, hvilket betyder, at ingen andre end en selv har mulighed for at læse det. Hvis man vil have adgang til et bestemt websted eller tjeneste med sin VPN-forbindelse aktiveret, vil det se ud, som om man befinder sig i det land eller den region, hvor serveren befinder sig.

Kan man bruge sin VPN på flere enheder samtidigt?

Man kan have flere enheder forbundet til sin VPN på samme tid. Det kaldes ofte “multi-logging”, men det er ikke alle VPN-udbydere der tillader dette. Hvis man vil have adgang til flere enheder på samme tid, skal man sørge for at vælge en udbyder der tillader multi-logging. Desuden er det vigtigt at huske, at VPN’en i sig selv ikke er en internetforbindelse, og det er derfor vigtigt at finde et billigt bredbånd, der også kan understøtte flere enheder, hvis man vil bruge VPN på flere enheder på samme tid.

Skal man betale for at bruge en VPN?

Det er ikke helt gratis at bruge en VPN, men det er også ikke så dyrt. De fleste VPN-udbydere vil opkræve et abonnementsgebyr, men der er også nogle få udbydere, der tilbyder en gratis service. Hvis man vælger at bruge en gratis VPN-service, skal man være opmærksom på, at der kan være begrænsninger for, hvor meget data man kan bruge per måned, eller hvor mange enheder man kan forbinde til sin konto.

Det er ikke uden grund, at VPN bliver mere og mere populært. Det er en nem og hurtig måde at sikre sig online.

I samme kategori

Back to top button