TV-Nyt

VM Fodbold 2018 TV Guide og streaming

Med VM Fodbold 2018 TV guiden her kan du altid finde spilletidspunkterne og hvilke tv-kanaler og streamingtjenester du kan se kampene på. Alle kampene fra VM deles mellem DR og TV 2 kanalerne og vises på DR TV og TV 2 Play som streaming.

Du kan se TV Guide for VM fodbold gruppespillet og finalerne herunder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
Ingen TV-Tider pt.

Bronzekamp tv-kanal ligger endnu ikke fast.

Sådan dækker DR TV VM fodbold 2018

VM i fodbold er en fest, og DR fortsætter traditionen med at invitere danskerne til fodboldfest. Ikke kun på tv, radio og web, men også ude i virkeligheden. På havnen i Aarhus arrangerer DR storskærmsvisning og fodboldhygge. Her kan man se alle VMs kampe sammen med familie, venner og glade mennesker. Og her vil der være masser af sjove aktiviteter for hele familien mellem kampene. Ligesom det er herfra at DR sender sine studieudsendelser både på DR1, Ultra og P3.

DR VM fodbold Peter Møller
Foto: Jonas Svenningsen

Det bliver den tidligere landsholdsangriber Peter Møller, der er vært på DR’s VM-udsendelser, og han får selskab i studiet af en række store fodboldprofiler. DR har indgået et samarbejde med Eurosport om eksperter, og kan dermed præsentere fodboldeksperterne Flemming Povlsen, Mads Junker, Mikkel Bischoff som eksperter i studiet. Landsholdsstjernen og årets dansker i 2017 – Nadia Nadim – vil også komme i studiet. Fra Rusland bliver den danske lejr dækket tæt af værterne Tina Müller og Josefine Høgh.

Også når det gælder ekspertkommentatorer samarbejder DR med Eurosport, og dermed kan DR præsentere eksperter som Lars Jacobsen, Morten Bruun, Mikkel Bischoff og Brian Laudrup.

DR’s kommentatorer bliver:

Henrik Liniger og Lars Jacobsen

Andreas Kraul og Morten Bruun

Og på semifinale og finale:

Henrik Liniger og Brian Laudrup

DR1 viser VM Finalen eksklusivt i henhold til en ny aftale, som til gengæld sikrer TV 2 lov til at vise samtlige kampe på TV 2 Play.

VM Fodbold 2018 TV 2

VM TV 2 Morten Ankerdal
Morten Ankerdal bliver TV 2s vært under FIFA VM 2018. (Foto: Martin Juul / TV 2)

I forbindelse med FIFA VM 2018 har TV 2 samlet et stærkt hold af folk med fodbold i blodet. Vært under VM er Morten Ankerdal, og kommentatorer til Danmarks kampe er Thomas Kristensen og den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen.

Desuden består TV 2s hold af kommentatorer og eksperter af folk som Morten Bisgaard, Jan Michaelsen, Glen Riddersholm, Peter Sørensen, Troels Bech, Niclas Jensen, Bo Henriksen, Kasper Hjulmand og Thomas Frank m.fl.

Derudover har TV 2 SPORT reportere i Rusland, der dækker Danmarks trup intensivt, blandt andre garvede Flemming Toft og den tidligere landsholdsspiller Kasper Lorentzen. De andre VM-landshold, ikke mindst Danmarks gruppemodstandere Frankrig, Australien og Peru, bliver også fulgt tæt.

– Vi sender ikke en masse fodbold på TV 2 til hverdag. Derfor har vi været ude og sammensætte et hold af medkommentatorer og eksperter, som er hyret ind til VM. Og når jeg ser på, at vi har Thomas Sørensen og Thomas Kristensen til at kommentere Danmarks kampe, og at vi blandt andre har Glen Riddersholm, Niclas Jensen, Troels Bech, Kasper Hjulmand, Peter Sørensen og Thomas Frank tilknyttet, må jeg sige, at jeg er rigtigt tilfreds med det hold af eksperter og kommentatorer, det er lykkedes os at sammensætte, siger Allan Hvid, redaktionschef på TV 2 SPORT og fortsætter:

– Det er folk, der ved, hvad de taler om, og som alle har erfaring med fodbold på allerhøjste niveau. Vi vil lave en dækning, som både favner analyse og faglighed samtidig med stemning og folkelighed,

De fleste VM-kampe, TV 2 har rettigheder til, bliver vist på TV 2s hovedkanal, men cirka fire kampe bliver vist på TV SPORT. TV 2 PLAY sender alle VM-kampe med kommentering live. Desuden har TV 2 PLAY sammendrag af alle kampe, debatprogrammer med Morten Ankerdal som vært og unikke dokumentarprogrammer, hvor Flemming Toft går tæt på det danske landshold.

TV 2’s VM kampe i Ultra HD HDR

TV 2 kampe vil blive vist i Ultra HD hos tv-udbyderne YouSee, Stofa og Waoo. Hos YouSee kræver det en Ultra HD lejeboks for at se Ultra HD signalet.

TV 2 og de danske distributører bliver de eneste i Skandinavien, som tilbyder VM-kampe i Ultra HD, der ofte omtales som 4K. Der oprettes i forbindelse med VM en særlig UHD-kanal hos de tre partnere, som sender et ”spejl” af TV 2s transmissioner fra VM. VM Finalen sendes på DR1 og TV 2 Ultra HD, men ikke på TV 2.

På TV 2 og TV 2 SPORT sendes kampene i almindelig HD-kvalitet.

VM Fodbold 2018 på Streaming

Bedste Billigste TV pakker fodboldDe kampe der vises på DR1 og DR3 kan også ses på DR TV streaming. Samtlige VM kampe, altså også de kampe som ikke sendes på TV 2 kanaler, kan ses på TV 2 Play.

Har du ikke længere en tv-pakke fra en traditionel tv-udbyder, så er Telia TV en anden mulighed for at se alle VM kampene på. De tilbyder i deres grundpakke under VM streamingadgang til alle de danske tv-kanaler, der sender VM kampene. Første måned er gratis for nye kunder.

DR VM Fodbold fest på havnen i Aarhus

Når Rusland og Saudi Arabien torsdag giver bolden op til VM i fodbold, er der lagt op til fodboldhygge – ikke blot i Rusland, men også på Havnepladsen i Aarhus. I tilknytning til DR’s studier på havnen i Aarhus, inviterer DR nemlig hele familien til kampe på storskærm og masser af sjove aktiviteter.

Ved de seneste fodboldslutrunder er det blevet en fast tradition, at DR rykker radio- og tv-studier ud i virkeligheden og holder fodboldfejring i det fri. Det gælder også i år, hvor Danmark er med ved VM i Rusland.

På Havnepladsen vil man kunne se alle kampene ved VM på storskærm, og derudover vil der være et væld af aktiviteter – både under og især imellem kampene. Det gælder også for børnene, der både får mulighed for at male fodboldtegninger i Ramasjangbussen, lære seje fodboldtricks og være med i DR’s mini-VM-turnering.

Der bliver rig mulighed for at prøve sine egne evner af i et fodboldområde, hvor man kan dyste mod venner og familie i at ramme plet på målvæggen eller blot tage en hurtig kamp på fodboldbanen.

VM-studiet er bygget op midt på pladsen, og undervejs i forløbet vil en række af DR’s programmer sende live fra pladsen. Der bliver mulighed for at komme tæt på P3-programmet ’LIGA’, der på udvalgte dage vil invitere indenfor i studiet, og der bliver hver dag mulighed for at opleve LIGA-quizen.

Samtidig får DR Sporten selskab af DR Ultra, der sender ’Ultras Vilde VM-show’ live fra pladsen i løbet af perioden. Derudover sender P3’s ’Danskerbingo’ fra Havnepladsen 21. juni, DR Vejret lægger vejen forbi flere dage, P4 inviterer til fællessang den 26. juni, ligesom der vil være mulighed for at pynte VM-kager sammen med nogle af deltagerne fra ’Den Store Bagedyst’ og deltage i kåringen af den ultimative stadionplatte.

 

Danske VM-fodbold kampe i 4K / Ultra HD

  • Den midlertidige 4K-kanal er etablereret i et samarbejde med TV 2. Det er derfor kun kampene fra TV 2, og altså ikke de kampe som sendes på DR, man kan se her. I forhold til det danske landshold drejer det sig i første omgang om kampene mod Peru og Australien, mens kampen mod Frankrig sendes på DR.

 

YouSee Fodbold VM i 4K / Ultra HD

  • Kanalen bliver tilgængelig for alle kunder med den nye 4K tv-boks, men for at kunne se VM i 4K skal de også have et tv, der understøtter 4K.
  • Tv-kunderne kan finde kanalen på deres tv eller tv-boks et stykke tid inden VM går i gang, men der vil kun blive sendt live, når TV 2 sender VM-kampe fra Rusland.
  • Alle kabel-tv-kunder kunder kan bestille den nye 4K tv-boks. Den koster fra 30 kr. om måneden.

 

Waoo Fodbold VM i 4K / Ultra HD

  • Kampene vil kunne ses i 4K både af TV-kunder med AirTies 7410x TV-boks (IPTV) og kunder med kabel TV (DVB-C).
  • For at se kampene i 4K-kvalitet skal man have en fladskærm, der er bygget til 4K.
  • Den store billedopløsning betyder også, at et 4K-signal kræver betydeligt mere båndbredde end et traditionelt HD-signal. Waoo sender således Viasat Ultra HD med en bitrate på 25 Mbit/s (H.265), mens der til en traditionel HD-kanal anvendes 12 Mbit/s (H.264).
  • Ca. en tredjedel af de Waoo-kunder, der har Viasat Ultra HD i deres TV-pakke, ser kanalen regelmæssigt.

I samme kategori

Back to top button