Streamingnyt

Viveca Stens ’Mordene i Åre’ bøger bliver til en serie på Viaplay

Krimiforfatteren Vivecas Stens hitbøger ’Mordene i Åre’ bliver nu en Originalserie af samme navn i seks dele på Viaplay. SF Studios producerer serien og optagelserne begynder i foråret 2023 i den naturskønne svenske by Åre.

Joakim Eliasson står for instruktionen. Karin Gidfors og Jimmy Lindgren har skrevet et manuskript baseret på bogserien om politibetjentene Hanna Ahlander og Daniel Lindskog, der opklarer forbrydelser i Jämtlands fjelde. ’Mordene i Åre’ har forventet premiere på Viaplay i efteråret 2024.

Serien i seks afsnit á 45 minutter er baseret på Viveca Stens første to bøger om mordene i Åre; ’Offermageren’ og ’Skyggedalen’. Bogserien blev lanceret i 2020 på forlaget Forum og den tredje bog, ’Bodgiveren’, er for nylig udkommet i Sverige.

Viveca Sten har også tidligere opnået stor succes med sin Sandhamn-bogserie, som også er blevet filmatiseret i flere sæsoner under titlen ’Mord i Skærgården’ og set af næsten 100 millioner seere globalt. Sandhamn-bogserien og Mordene i Åre har tilsammen solgt over 7,5 millioner eksemplarer på verdensplan og ligger i toppen af​​internationale bestsellerlister, senest nummer et i Tyskland.

Mordene i Åre – det handler den om

’Mordene i Åre’ er en krimiserie om et svensk ferieparadis i vidunderlig smuk – men potentielt livsfarlig – natur. Serien foregår i Jämtlands fjelde, hvor den lokale politienhed kæmper med knappe ressourcer for at opklare alvorlige forbrydelser. Naturen er betagende smuk, men utilgiveligt vild, og kan ikke tæmmes på trods af skilifter og bjerghytter. Her møder vi almindelige mennesker, der kæmper for overlevelse i ekstraordinære situationer.

Handlingen kredser om de to politibetjente Daniel Lindskog og Hanna Ahlander. Hanna lever for sit job ved byens politi i Stockholm, og da hun bliver suspenderet fra sit job og dumpet af sin partner, bryder hele hendes verden sammen. Arbejdsløs, hjemløs og knust søger hun tilflugt i sin søsters sommerhus i Åre. Men da en ung kvinde forsvinder under Lucia-aftenens frysende nat, kan hun ikke lade være med at begynde at optrevle sagen. Med en hård familiesituation og en underbemandet politistation tvinges den lokale politimand Daniel Lindskog modvilligt til at tage imod hjælp fra Hanna. Men det store spørgsmål er, kan de stole på hinanden?

– Jeg er så glad for, at mine nye yndlingskarakterer Hanna og Daniel er trådt ind i læsernes hjerter. At der nu kommer en serie på Viaplay føles utrolig sjovt! Da jeg begyndte at skrive i foråret 2020 – som følge af opholdet i Åre på grund af Corona-pandemien – turde jeg ikke forestille mig, at bøgerne så hurtigt også ville komme til live på det store lærred. Jeg håber og tror, ​​at ’Mordene i Åre’ bliver en lige så succesfuld tv-serie som ’Mord i Skærgården’ og glæder mig især til at deltage som executive producer, siger Viveca Sten, forfatter til bogserien ’Mordene i Åre’.

– Jeg er utroligt glad for, at Viveca Stens – som er en af ​​Sveriges absolut største detektivforfattere – bestseller ’Mordene i Åre’ bliver en serie på Viaplay. Dette krimidrama emmer af kvalitet, og håndværkerne bag og foran kameraet er ingen undtagelse. Forventningerne er høje, og vi håber, at serien vil tiltrække et bredt publikum både i Sverige og i udlandet. Jeg glæder mig så meget til at sidde klinet til skærmen ved premieren, siger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer hos Viaplay Group.

’Mordene i Åre’ er produceret af SF Studios i samarbejde med Viaplay. Producer er Brita Lundqvist og executive producer hos SF Studios er Susann Billberg. Executive producer hos Viaplay er Helena Larand. Viveca Sten deltager også som executive producer.

– Viveca Sten har en unik evne til at skabe karakterer, som er elsket af et stort publikum. Hendes verdener er både tiltalende og farlige. ’Mordene i Åre’ har på kort tid nået en stor læserskare i Norden og er nu på vej til at erobre Europa. Vi er glade for at kunne tilpasse hendes historier og ser frem til at tilbyde et bredt publikum ægte kvalitetskrimier, der giver seerne mulighed for at føle empati med ofre, pårørende og vores politi i søgen efter sandheden, siger Brita Lundqvist, producer hos SF Studios.

Kilde: Viaplay Group presse

I samme kategori

Back to top button