TV-NytStreamingnyt

Vinter OL 2018 på TV og Streaming

Vinter OL 2018 foregår fra 8. februar til 25 februar 2018 i  PyeongChang, Sydkorea.

Herunder får du alt du skal vide om Vinter OL 2018 på TV og streaming, ligesom du kan se en kalender for begivenhederne og et overblik over hvilke kanaler der sender hvad.

Vinter OL 2018 TV

Vinter OL 2018 på TV

Det er Discovery Networks (Eurosport) der har rettighederne til Vinter OL 2018. De har dog aftalt at dele rettighederne med DR. Således skal du have adgang til Eurosport, Kanal 5 og DR kanalerne, for at se det meste fra Vinter OL 2018.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De enkelte sportsgrene er fordelt således mellem de to

Kanal 5
Eurosport 1/2
DR kanaler
Ishockey (primært Eurosport 2) Skiskydning
Langrend / nordisk kombineret Speedskating
Alpine discipliner (Eurosport 1) Shorttrack
Freestyle/snow board Skihop
Kunstskøjteløb Bobslæde, kælk, skeleton
Curling Curling

 

Vinter OL TV Guide

Ingen TV-Tider pt.

Du kan længere nede se en mere udførlig tabel med OL begivenheder.

 

Vinter OL 2018 på streaming

Vinter OL 2018 StreamingDet er aftalt mellem parterne, at Discovery på sin streamingtjeneste Eurosport Player kan livedække alle discipliner fra OL i 2018 og 2020, mens DR på sin streamingtjeneste kan livedække de discipliner, som DR har live-ret til.

Eurosport Player kommer til at tilbyde mere end 4.000 timers dækning.

Derudover har begge parter adgang til tidsforskudt at dække de discipliner, som den anden part har live-ret til.

Vil du være sikker på at få adgang til det hele live, så er det altså et Eurosport Player abonnement, du skal have fat på. Her får du frit valg mellem det hele og en bredere dækning end du får på Eurosport og Kanal 5 på TV. Læs vores helt friske test af Eurosport Player her

På dr.dk vil brugerne kunne blive opdateret på alt fra OL fra morgen til aften. Hver morgen klokken 6.00 bliver et sammenklip af nattens største øjeblikke – kaldet ’OL mens du sov’ – lagt op på nettet. Endnu en digital opdatering følger klokken 16.00 på dr.dk.

Vinter OL på Kanal 5 og Eurosport kanalerne

Vinter OL 2018 værter Discovery Networks
Fra venstre mod højre: Sophie Fjellvang-Sølling (skicross-ekspert), Peter Falktoft (olympisk ekspert og snowboard), Jesper Simo (OL-vært), Mette Cornelius (OL-vært), Signe Vadgaard (OL-reporter i PyeongChang), Zak Egholm (OL-vært), Mikkeline Kierkgaard (kunstskøjteløb-ekspert), Casper Høygård (curling-kommentator) og Lene Nielsen (curling-ekspert).
Foto: Carsten Andersen

I spidsen for Eurosportsdækning af den traditionsrige begivenhed står Signe Vadgaard, der skal formidle vintersport hjem til de danske tv-skærme, tablets og smartphones.

Bevæbnet med sin mikrofon, en kameramand og en direkte linje hjem til studierne i Danmark, bliver det Signe Vadgaards opgave at bringe danskerne helt tæt på de traditionsrige vinterlege og fortælle de mange historier, der omgiver en så prestigefyldt sportsbegivenhed. Blandt kommentatorerne på dækningen kan også nævnes Zak Egholm, Mette Cornelius og Jesper Simo.

Blandt eksperterne på dækningen kan nævnes Peter Falktoft, Sophie Fjellvang-Sølling og Mikkeline Kierkgaard, Casper Høygård (curling-kommentator) og Lene Nielsen  (curling-ekspert).

Læs mere om dækningen på Kanal 5 herunder.

Kanal 5 siger Go’ Morgen PyeongChang

Go-Morgen OL Kanal 5
Foto: Carsten Andersen

Go’ Morgen PyeongChang giver det fulde overblik over Vinter-OL 2018 alle dage under OL kl. 6.30: Her får seerne OL-updates, de seneste nyheder, sammendrag af nattens begivenheder plus selvfølgelig en hel masse live-sport – direkte fra Sydkorea.

Go’ Morgen PyeongChangs mål er, at seerne skal vide ALT, hvad der er værd at vide om OL, når de slukker for Kanal 5 (og Eurosport) efter en god sportsdag. De ved, hvad der er sket, hvorfor det er sket, og hvad det betyder for de involverede. Og de ved, hvad der kommer til at ske, når de tænder tv’et næste morgen – eller måske endda allerede samme nat. Go’ Morgen PyeongChang præsenterer seerne for et godt mix af indsigt, humor, perspektiv og dedikation. Forhåbentligt krydret med et par historiske OL-øjeblikke undervejs.

Mette Cornelius, Zak Egholm og Jesper Simo er de morgenfriske værter, Peter Falktoft er Go’ Morgen PyeongChangs faste OL-ekspert, Signe Vadgaard leverer dugfriske reportager fra Sydkorea – og så kommer der et væld af spændende gæster i studiet. Blandt andet Mikkeline Kierkgaard, Sophie Fjellvang-Sølling, Lene Nielsen og mange, mange flere.

OL Late Night har den humoristiske vinkel

OL Late Night
Foto: Carsten Andersen

Thomas Warberg vil sammen med komikerkollegaen, Brian Lykke stå i spidsen for ‘OL Late Night’ på Kanal 5 og føre danskerne igennem de bedste og sjoveste øjeblikke fra PyeongChang. ‘OL Late Night’ er det skæve, morsomme og anderledes blik på en af verdens ubetinget største og mest prestigefulde sportsbegivenheder.

‘OL Late Night’ sendes hver dag kl. 22.30 under vinter-OL i PyeongChang den 9.-28. februar. Programmet er sprængfyldt med sjove klip, underholdende quizzer, kendis-gæster og ikke mindst de største OL-fails. Seerne vil få et yderst humoristisk og meget anderledes perspektiv på legene.

Derudover vil de to værter Thomas Warberg og Brian Lykke iføre sig kriminelt tætsiddende spandexdragter og sætte deres egne, uatletiske lemmer på spil, når de skal forsøge at udføre en stribe af de olympiske discipliner – for hvor svært kan det nu lige være? De skal bl.a. teste skihop, bobslæde og naturligvis kunstskøjteløb i studiets minimale sportslab.

Augmented reality

Den tidligere ski-legende Bode Miller skal bemande det såkaldte Eurosport Cube-studie – et nybrud i dækningen af et vinter-OL, hvor seerne gennem augmented reality kan komme helt tæt på atleterne og sportsgrenene. Augmented reality er en teknologi, derkombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, for eksempel ved brug af grafik og lyd. Ved hjælp af augmented reality får danskerne følelsen af at være der selv og kommer på den måde ekstra tæt på begivenhederne ved Vinter-OL. Eurosport Cube vil kunne opleves på Kanal 5 og på Eurosport 1 og 2 samt streamingtjenesten Eurosport Player.

Vinter OL på DR1 og DR3

I alt bliver det til mere end 300 timers OL dækning på DR1 og DR3, der starter med åbningsceremonien klokken 11.55 og ender med afslutningsceremonien den 25. februar, som begge sendes direkte på DR1.

DR1 sender fra de vinterolympiske lege hver dag fra klokken 7.00 til 15.00 med skiftevis liveprogrammer og udsendelser, der er forskudt fra det egentlige konkurrencetidspunkt.

DR3 sender fire timer mere end moderkanalen, nemlig hver dag fra klokken 7.00 til 19.00. På DR3 kan man også finde nattransmissioner med bobslæde og skeleton fire nætter i træk.

Hver aften fra klokken 18.00-18.30 bliver det seneste OL-døgn vurderet og gennemgået i ‘OL-Magasinet’ på DR1, der sendes fra studiet på DOKK1 i Aarhus. Værterne er på skift Tina Müller og Josefine Høgh.

Læs også Ekstra Olympiske kanaler hos Canal Digital

 

Vinter OL 2018 programmet

Her under kan du se en oversigt over Vinter OL kalenderen med de enkelte sportsgrene. Kilde: Wikipedia

ÅC Åbningsceremoni Konkurrence 1 Finaler GS Gallashow AC Afslutningsceremoni
Februar 8.
Tor
9.
Fre
10.
Lør
11.
Søn
12.
Man
13.
Tir
14.
Ons
15.
Tor
16.
Fre
17.
Lør
18.
Søn
19.
Man
20.
Tir
21.
Ons
22.
Tor
23.
Fre
24.
Lør
25.
Søn
20px Olympic Rings Icon.svg Ceremonier   ÅC                               AC
Alpint       1 1 1 1 1   1 1     1 1 1 1  
Bobslæde                     1 1     1
Curling 1 1 1
Freestyle     1 1     1 1 2 1 1 1 1    
Hurtigløb      1 1 1 1 1 1 1   1 1   2   1 2  
Ishockey     1 1
Kunstskøjteløb     1   1 1   1   1   GS
Kælk     1 1 1 1                    
Langrend     1 1   2   1 1 1 1     2     1 1
 Nordisk kombi             1           1   1      
Short track     1     1       2     1   3      
Skeleton               1 1                
Skihop   1   1       1   1            
Skiskydning     1 1 2   1 1   1 1   1   1 1    
Snowboard     1 1 1 1 1 1       1 3  
Antal konkurrencer     5 7 8 8 6 7 5 9 6 3 5 7 8 6 8 4
Afviklede konkurrencer     5 12 20 28 34 41 46 55 61 64 69 76 84 90 90 102

 

 

wpDataTable with provided ID not found!

 

Du kan scrolle til siden i tabellen på mobile enheder for at se det hele.

wpDataTable with provided ID not found!

dk flagDe danske deltagere ved Vinter OL 2018

Speedskating

Elena Rigas  (Fanebærer ved åbningsceremoni)

Stefan Due Schmidt

Viktor Hald Thorup

Alpin ski

Christoffer Faarup

Casper Dyrbye

Curling

Madeline Dupont

Denise Dupont

Julie Dall Høgh

Mathilde Halse

Lina Knudsen

Rasmus Stjerne

Johnny Frederiksen

Mikkel Poulsen

Oliver Dupont

Morten Thomsen

Langrend

Martin Møller

Freestyle

Laila Friis-Salling


SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button