TV-Nyt

Vinter OL TV Guide – Se tv-tiderne her

Vinter OL 2014 TV GuideSelv om Vinter OL kun har givet 1 dansk medalje gennem tiderne, så er der alligevel snart masser af Vinter OL på dansk TV. Vinter OL 2014 afholdes i russiske Sochi officielt fra den 7. til 23. februar 2014, hvor der vil blive konkurreret i 15 idrætsgrene i 98 forskellige discipliner. Dog tyvstartes der allerede den 6. februar med kvalifikation blandt andet i Snowboard.

Vi har samlet lidt information om de danske tv-kanaler, der dækker VInter OL 2014, de danske Vinter OL deltagere og tilbyder dig desuden en Vinter OL 2014 TV Guide

Disse danske tv-kanaler dækker Vinter OL

Mens Vinter OL i Sverige denne gang er kommet over på de kommercielle kanaler hos Viasat, så dækkes det i Danmark fortsat på både DR og TV 2. Eurosport sender ikke live indhold fra Vinter OL, men må nøjes med highlight programmer om aftenen.

Vinter OL dækkes på dansk tv på DR1, TV 2, DR3 og TV 2 Zulu og TV 2 Play. 

Sochi er 2 timer foran dansk tid, så dækningen starter typisk tidlig morgen dansk tid. Har du ikke mulighed for at følge tingene live. så har TV 2 dagligt et aften program Sochi 2014 by Night med med Morten Ankerdal, der samler op på dagens begivenheder.

Vinter OL TV Guide

 Her er information foreløbig for de første 5 dage. Begivenheder angivet med fed skrift er medaljekonkurrencer.

Søn 23/2
07:55 – 10:55: Langrend, 50 km, m, DR1
10:25 – 13:05: Bobslæde, 4-mands, DR3
13:00 – 16:00: Ishockey, finalen (m), TV 2
17:00 – 19:30: Afslutningsceremoni, TV 2

Vores Vinter OL TV Guide bliver opdateret efterhånden som vi modtager yderligere informationer.

Vinter OL på TV 2

Når TV 2 Sporten dækker vinter-OL i Sochi fra 6. til 23. februar, er det med fuldt fokus på at levere så mange live-transmissioner som muligt. Der sendes også studieprogrammer og nyhedsoversigter fra Sochi og fra Odense, men ”transmissionerne skal trække alt det, de kan”, som afdelingens souschef, John Jäger, formulerer det.

TV 2 sender mere end 400 timers vinter-OL på hovedkanalen, på TV 2 ZULU og på TV 2 PLAY – typisk transmissioner og updates fra tidlig morgen til ved 18-19-tiden samt et studieprogram kl. 22.30 med Morten Ankerdal, der samler op på dagens begivenheder.

– Vi laver sport med sport på. Vi tager sporten alvorligt, og vi vil gøre seerne klogere på de mange idrætsgrene, vi dækker under OL. Vores egne kommentatorer har dækket vintersport flere gange, men OL er noget særligt, og derfor har de i længere tid ladet sig opsluge af curling, ishockey, skiskydning, freestyle, kunstskøjteløb, alpint, speedskating og meget mere, siger John Jäger.

De bedste eksperter
For at give seerne den bedste oplevelse under OL har TV 2 ligeledes engageret de bedste og mest vidende eksperter under legene – herunder tidligere OL-deltagere og landsholdsdeltagere.

Det drejer sig om Tommy Stjerne Hansen og Bo Jensen i curling, Kristian Wulff i biathlon og de nordiske skidiscipliner, Sophie Fjellvang-Sølling og Kristian Ussing i freestyle, Mikkeline Kierkgaard og Julia Sandsten i kunstskøjteløb, Johnny Albertsen i alpin ski, Kristian Lodberg og Maria Olausson i ishockey for mænd og kvinder, Anne-Mette Paulsen i isdans og Cathrine Grage i speedskating.

– Vi har gjort os virkelig umage for at finde eksperter, der både kan formidle, forklare og gøre os klogere på sportsgrenene og på de dramaer, som altid opstår under OL, siger John Jäger.

Danmark har ikke stærke traditioner i vintersport, men har dog vundet OL-medalje én gang – nemlig sølv i kvindernes curling i Nagano i 1998. Denne gang har både Danmarks kvinder og herrer kvalificeret sig til OL i Sochi, og holdene kan på deres gode dage spille lige op med de bedste hold i verden.

Fascination og engagement
Når TV 2 Sportens souschef foruden ”live” skal sætte et andet vigtigt ord på OL-dækningen, er det ”fascination”, som skal stråle fra TV 2s dækning og fra eksperter og TV 2s kommentatorer, bl.a. Michael Stærke, Dennis Ritter, Thomas Kristensen, Flemming Toft og Ulrik Jönsson.

– Allerede inden jeg kom til TV 2, var jeg vild med at følge sporten på TV 2, fordi den bliver præsenteret af folk, der selv er fascinerede af begivenhederne og af idrætsgrenene. Og den entusiasme smitter og har mange gange gjort mig fascineret af sport, som jeg ikke vidste, jeg interesserede mig for, siger John Jäger.

Eftersom Sochi formentlig vil være verdens mest omtalte by i to uger i februar, er også NYHEDERNEs Uffe Dreesen på stedet under OL i Putins Rusland for at dække legene med en anderledes nyhedsvinkel end den sportslige.

OL i Sochi er de 22. olympiske vinterlege, og det er første gang, en russisk by er vært for vinter-OL. Der bliver konkurreret i 15 idrætsgrene i 98 forskellige discipliner under legene.

Vinter OL på DR1 og DR3

DR1 sender i alt cirka 60 timers curling, skiskydning og langrend, og DR3 sender cirka 170 timers ishockey, snowboard, short track, kælk, bobslæde og skihop i tidsrummet 6.30-20.30. Desuden genudsendes højdepunkter fra TV 2 i alpint, freestyle og kunstskøjteløb.

Ulla Essendrop, Søren Reedtz, Peter Falktoft og Henrik Liniger er værter ved Vinter-OL i Sochi 2014.

12 danske deltagere

Lene Nielsen Fanebærer Vinter OL 2014
Lene Nielsen Fanebærer Vinter OL 2014
Foto: Lars Møller

Danmark repræsenteret af i alt 12 atleter ved OL i Sochi, eneste reelle medaljemulighed må vurderes at være i curling. Danmark deltager både med et herrehold og et damehold, og deres modstandere er:

Herrerne: Rusland, Canada, Sverige, Storbritannien, Norge, Kina, Schweiz, Tyskland og USA.
Damerne: Rusland, Sverige, Schweiz, Storbritannien, Canada, USA, Sydkorea, Kina og Japan.

Det var i 1998 mange danskere sad oppe hele natten for at følge curlingkvindernes kampe, men i Sochi bliver det altså mere seervenlige tv tidspunkter der spilles på.

Det danske OL-hold – Sochi 2014

             
Christoffer Faarup
Alpint Skiløb
  Helle Simonsen
Curling
  Jeanne Ellegaard
Curling
  Johnny Frederiksen
Curling
             
Lars Vilandt
Curling
  Lene Nielsen
Curling 
  Maria Poulsen
Curling
  Martin Møller
Langrend
             
Mette de Neergaard
Curling
  Mikkel Poulsen
Curling
  Rasmus Stjerne 
Curling
  Troels Harry
Curling 

Du kan se hvornår de danske deltagere er i aktion på linket her

I samme kategori

Back to top button