Branche-Nyt

Vinderne af serieprisfesten SERIES AWARDS 2022

For andet år i træk blev de eftertragtede statuetter ved SERIES AWARDS uddelt ved en stor prisfest, som er arrangeret af mediefestivalen THIS, publikumsfestivalen Aarhus Series og Filmby Aarhus. Studio 1 lagde rammen til det udsolgte show, hvor brødreparret Andreas og Sebastian Jessen skarpt styrede slagets gang som værter – ligesom de også gjorde det med stor succes i 2021.

Aftenens helt store vinder blev DR-serien ‘Orkestret’, der vandt prisen for både Bedste Komedie, Bedste Instruktion, Bedste Skuespilpræstation og ikke mindst publikumsprisen Aarhus Seriepris – den eneste kategori der afgøres af publikumsstemmer fremfor juryen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vinderne af SERIES AWARDS 2022

 • Bedste Miniserie: Kamikaze
 • Bedste Fortløbende Serie: Badehotellet
 • Bedste Komedie: Orkestret
 • Bedste Krimi: Håber Du Kom Godt Hjem
 • Bedste Manuskript: Adam Price – Borgen – Riget, Magten og Æren
 • Bedste Instruktion: Mikkel Munch-Fals – Orkestret
 • Bedste Skuespilpræstation: Frederik Cilius – Orkestret
 • Bedste Serie 2022: Drenge
 • Best Nordic Series: Countrymen
 • Talentprisen: Marie Reuther – Kamikaze
 • AARHUS SERIEPRIS: Orkestret

Felicia Elisabeth Jackson, som er festivaldirektør for THIS og Aarhus Series, fortæller:
“Det har været en fornøjelse endnu engang at hylde serieformatet med dette års SERIES AWARDS. Vi ønsker i høj grad at fremhæve de mange dygtige pionérer, vi er så heldige at have indenfor serieverdenen både i Danmark og resten af Norden, og det må man sige, vi har gjort i aften.”

Juryen hyldede både de garvede serieskabere og nye talenter
En jury bestående af Ann Lind Andersen, Keld Reinicke, Pernille Bech Christensen, Rasmus Thorsen og Kim Leona har først stået bag udvælgelsen af de nominerede og sidenhen vinderne af hver kategori.

Gamle kendinge som ‘Badehotellet’ og Adams Prices ‘Borgen – Riget, Magten og Æren’ blev hædret med priserne for hhv. Bedste Fortløbende Serie og Bedste Manuskript, mens en bred vifte af nye serier og serieskabere fik stor opmærksomhed til prisoverrækkelsen.

Blandt andet løb den højaktuelle DR-komedieserie ‘Orkestret’ med hele fire priser og den succesfulde ungdomsserieskaber, Jonas Risvig, modtog den fornemme pris for Bedste Serie 2022 med sin Viaplay-serie ‘Drenge’ – en serie, der følger et drengekor, som synger i kirken om søndagen, mens de hengiver sig til forbudte fristelser resten af ugens dage.

Om vinderen af dette års Bedste Serie 2022 siger juryen:
”Prisen for Årets Bedste Serie 2022 går til en serie, der vil mere end den medrivende suspense, som den også glimrer med. Den vil også give et sjældent indblik i et miljø, i en befolkningsgruppe, der ofte virker som en lukket verden for udenforstående. Unge mænd, der knapt er voksne. Det gør den i øjenhøjde med dem, det handler om, men uden at lukke os andre ude, og på den måde taler serien både til unge og ældre. Et svært greb, når det samtidig er uden at gå på kompromis med ærligheden og ægtheden i tonen. Men det lykkes denne serie, og derfor får den prisen for Bedste Serie.”

Statuetter til en bred vifte af genrer
Det stærke felt af nominerede var især præget af komediegenren. Den norske serie ‘Countrymen’ af Izer Aliu og Anne Bjørnstad, der har vundet priser ved både BANFF World Media Festival/Rockie Awards og Cannes International Series Festival, kunne tilføje endnu en pris til samlingen – nemlig prisen Best Nordic Series.

Begrundelsen fra juryen lyder:
”Prisen for Bedste nordiske serie 2022 går til en serie, der er smukt produceret. Den udfordrer stereotyper gennem kontroversielle karakterer og præsenterer med succes en komedie om sammenstødet mellem radikale muslimer og nordmænd.”

I en helt anden boldgade gik prisen for Bedste Krimi gik til Julie Budtz Sørensens Viaplay-serie ‘Håber Du Kom Godt Hjem’ med de to unge talenter Filippa Navarana og Maja Ida Thiele i hovedrollerne. Her lægges der fra juryens side særlig vægt på, at serieskaberne har formået at gøre en stærk og sårbar historie til en virkelig velfungerende krimi, der holder seeren på stolekanten helt til plottet forløses.

Særlig hæder til stortalentet Marie Reuther og ‘Kamikaze’
Hvert år uddeler SERIES AWARDS Talentprisen, hvor en jury bestående af instruktør Jonas Risvig, manuskriptforfatter Lisa Ambjörn, filmredaktør hos Soundvenue Jacob Ludvigsen samt sidste års vinder af ’Talentprisen’ Arian Kashef i år har stået bag de stærke navne i puljen. I år gik Talentprisen til 26-årige Marie Reuther for sin hovedrolle i Danmarks første HBO-serie ‘Kamikaze’.

Begrundelsen for årets vinder lyder således fra juryen:
”Talentprisen 2022 har været ualmindeligt svært at vælge mellem årets kuld af skuespilstjerner in spe. I sidste ende kunne vi dog ikke komme uden om vinderen, der udfolder sin imponerende palet uden på noget tidspunkt at ryste på hånden. Sårbar og kynisk, sjov og alvorlig, afdæmpet og vild. Man sidder målløs tilbage efter en tour de force af en præstation.”

Marie Reuther blev uddannet skuespiller i fra Den Danske Scenekunstskole i 2020, og hun har tidligere medvirket i ‘Badehotellet’. Derudover blev hun udvalgt som en af ti europæiske skuespillere til Shooting Stars 2022, der giver unge talenter mulighed for at få særlig opmærksomhed under Berlin Filmfestivalen.
‘Kamikaze’ vandt desuden også prisen som Bedste Miniserie.

Kilde: Pressemeddelelse

I samme kategori

Back to top button