Ikke kategoriseret

ViasatOnDemand

Viasat’s HD PVR boks fra Pace kan mere end bare at vise tv fra din parabol. Der er indbygget netværksport, tilsluttet en internet forbindelse åbner boksen op for muligheden for at lej film og serier direkte fra sofaen derhjemme. Har du TV1000 abonnement, så er der masser med film for at hente helt uden ekstra betaling. DIGITALT.TV har prøvet ViasatOnDemand både på boksen og direkte via Viasat’s netportal og bringer dig her vores erfaringer.

Fakta

Producent: Pace
Produkt: Pace TDS850NV (ViasatPlus HD)
Udbyder: Viasat
Distributør: Kjaerulff1 www.kjaerulff1.com
Pris: Set til ca. 2000 kr. hos http://www.parabolshoppen.dk og www.netto-sat.dk

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Tilslutning af netværksstik

For at kunne benytte dig at Viasat on Demand tilbud via boksen, er det nødvendigt, at du tilslutter denne til din Internet router. Efter endt tilslutning til netværket med det medfølgende netværkskabel, får boksen normalt automatisk tildelt en IP adresse. Der skulle nu gerne være hul igennem til Video on Demand tjenesterne på boksen.

Filmleje on Demand

Via Guide knappen på fjernbetjeningen er det blot at klikke på menupunktet VOD. Så kommer du ind i menuen, hvor der er 2 muligheder. Første mulighed er Filmleje on Demand. Her er tale om filmleje, som var du nede hos Blockbuster. Du betaler for det du lejer, og der tilbydes både film og serier.

Filmene er inddelt i genrekategorier. Hver enkelt film har et filmkort med informationer om filmen og prisen som typisk er 30-40 kr. Du kan så vælge at købe filmen, hvorefter de beløbet kommer på din næste faktura fra Viasat. Bestiller du filmen begynder boksen at hente filmen ned på boksens indbyggede harddisk. Du har adgang til filmen i 24 timer ,efter du har hentet den og kan i denne periode også spole, pause som med almindelig optagelser på boksen.

Der udbydes udover film også enkelte tv-serier. F.eks. de  Weeds og Dexter.

TV1000 Play

Selv om TV1000 kanalerne sender de samme film flere gange, så kan det alligevel af og til være svært at finde den helt rette film på kanalerne, når man endelig har tid til at se en. Så hvorfor ikke gøre de samme film tilgængelige on demand, når det passer dig? Det har Viasat også tænkt med deres TV1000 Play service, der giver dig mulighed for at hente TV1000 film ned til boksen og se dem når det passer dig, helt uden at du betaler ekstra.

På samme måde som med filmleje, så vælger du film udfra en kategoriliste. Der er et filmkort med information om den enkelte film. Her koster det som sagt ikke ekstra at trykke ok til at downloade filmen.

TV1000 Play HD

Også HD film har fundet vej til Viasat on Demand. Under menupunktet TV1000 Play HD tilbydes disse. Der er her langtfra så mange film at vælge imellem som blandt de almindelig
TV1000 film, men det skal roses at Viasat tilbyder dem. Mon ikke udbuddet vil vokse med tiden. Også disse film kan hentes uden ekstra beregning, såfremt man i forvejen har abonnement på TV1000 HD.

Og mere endnu

Det er ikke kun film og serier, der er på programmet under TV on Demand. TV3 kanalerne og Viasat kanalerne Nature, Explorer og History har programmer klar til hentning. Også disse er uden ekstra beregning og ofte kan du se snigpremiere af kommende programmer helt uden reklame afbrydelser…

Hvordan foregår det og hvad med kvaliteten?

Når du klikker ok til at hente en film, så går boksen straks i gang med at hente den via Internettet. Du kan følge processen i oversigten, der også forsøger at give et bud på, hvorlænge det tager, inden hele filmen er hentet. Du behøver dog ikke vente på at det hele er hentet ned på boksens harddisk. Der er mulighed for at starte afspilningen efter et stykke tid, når der er hentet tilstrækkeligt med data ned. Hvorlænge afhænger naturligvis af, hvor hurtig din Internet forbindelse er. Henter du HD film, tager det naturligvis længere.

Billedkvaliteten er ok uden at være prangende. På TV1000 film er kvaliteten bedre på de rigtige TV1000 kanaler end via On Demand. HD film er faktisk ganske god kvalitet også via On Demand.

Konklusion

Det er godt at se Viasat udnytte sig af mulighederne i deres PVR boks. I den seneste tid har servicen fået et kvalitetsløft med bedre inddeling af film og mere information om de enkelte film. Noget der viser at Viasat arbejder med at udvikle og gøre tjenesten bedre. Vi oplevede problemer med synkroniseringen af lyd og billede på en enkelt HD film “Cassandra’s Dream”.

Man kan håbe på endnu mere indhold via denne distributionskanal i fremtiden. Det er smart at være helt uafhængig af programoversigter.

DIGITALT.TV takker Viasat Danmark for at stille boksen til rådighed for denne test.

I samme kategori

Back to top button