ViasatBranche-NytHDTV

Viasat Ultra HD – TV Sport i den bedste kvalitet – Vores oplevelser

Viasat Ultra HD blev skudt i gang med den første live transmission for de danske abonnenter lørdag aften (10. september). DIGITALT.TV kiggede med på Premier League opgøret mellem Liverpool og Leicester fra Anfield, som var første Premier League kamp i Ultra HD på kanalen. Herunder kan du læse lidt om vores oplevelser.

Viasat Ultra HD er i opstartsfasen, og det kunne mærkes på lydsiden, hvor der helt manglede lyd på det danske lydspor. Det lykkedes os på vores Samsung Ultra HD fladskærm med Viasat kortlæsermodul at skifte lydkanal til svensk, hvor der var svenske kommentatorer. Viasat har ellers lovet engelske kommentatorer på kanalen, men vi gætter på teknikken ikke var ordentlig på plads til opgøret desværre.

viasat-ultra-hd-grabPå billedesiden, så kunne man godt se forskel på kvaliteten, når man sammenlignede med samme kamp på TV3+. Dog vil vi sige, at vi var mere imponerede af Champions League finalen 2016, som vi har set genudsendelse af på UHD kanalen. Her virkede det endnu mere overbevisende i forhold til billedekvaliteten. Om produktionen af Premier League i Ultra HD ikke helt er på samme højde, eller det er feed’en fra Premier League, der ikke er i lige så høj bitrate, ved vi ikke.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Et irritationsmoment er, at Viasat er pålagt af Premier League, at sætte et unikt nummer på skærmen af og til, i forhold til at beskytte signalet mod at blive brugt i det engelske, gætter vi på. Nummeret er imidlertid ret stort på UHD kanalen og dækker helt scoregrafikken. Kunne det flyttes til modsatte side ville det være bedre, men vi ved ikke om det teknisk er muligt.

viasat-uhd-cl

Den anden live oplevelse vi har fået på kanalen var Champions League opgøret mellem Manchester City og Borussia Mönchengladbach den 14/9. Det var en større billedemæssig oplevelse end Premier League kampen. Billedet stod rigtigt skarpt og flot med detaljer. Kampen blev vist med dansk kommentator.  Det var i øvrigt på denne kampe muligt at få engelsk kommentator fra britiske BT Sport ved skift til finsk lydspor.

Viasat Ultra HD – Sådan ser du den

Viasat Ultra HD boks SamsungViasat Ultra HD kan pt. ses af Viasat parabolkunder eller Waoo Viasat kunder. Det kræver for Viasat parabolkunder en Ultra HD TV boks og UHD fladskærm.

viasat-tv-modulViasats nye kortlæser modul er også en mulighed, hvis du har en UHD fladskærm med satellit-tv tuner, og den er blandt de understøttede skærme, Viasat modulet understøtter. Eksempelvis Samsung UHD skærme fra 2015 og nyere. Vi har testet på en Samsung 2015 UHD skærm, der fungerede fint med Viasat kortlæser modulet samt på deres nyeste UHD Samsung Viasat tv-boks.

Viasat Ultra HD – det sender den

Aktuel oversigt over programsatte live sportsbegivenheder på Viasat Ultra HD

lør 02/07
15:55
Storbritanniens Grand Prix – Kvalifikation Formel 1
søn 03/07
15:55
Storbritanniens Grand Prix Formel 1
lør 09/07
16:25
Østrigs Grand Prix – Sprint Kvalifikation Formel 1
søn 10/07
14:55
Østrigs Grand Prix Formel 1

Vi vil i den kommende tid naturligvis holde øje med de kommende live transmissioner på kanalen og bringer en mere uddybende anmeldelse af den nye tv-boks og kortlæsermodul inden længe.

 

I samme kategori

Back to top button