Branche-Nyt

Viasat lukker for NFL klip på Claus Elmings NFL side

NFL TV rettigheder 2012-2017 gulklud.dkViasat, der har rettighederne til at vise NFL i Danmark, har tilsyneladende ikke brudt sig om den tidligere NFL tv-vært Claus Elmings nye NFL hjemmeside Gulklud.dk. Her har man kunnet se video klips fra NFL kampe, men det er nu slut, efter Viasat har henvendt sig til NFL for at få lukket ned for muligheden for at se video-klip fra kampene i den populære liga.

De klip, som Viasat ønsker fjernet, er nogle gulklud.dk har fået via et samarbejde med Rightster.com, som har rettighederne til at vise NFL video-klip på nettet i Europa. 

Aftalen om adgang til NFL-videoklip kom i stand, da firmaet Rightster.com tidligere på året henvendte sig til Gul Klud og foreslog et samarbejde. Righster.com handler ifølge Claus Elming på vegne af NFL og har retten til at udbyde NFL-klip til websites i Europa. Gul Klud blev godkendt af NFL som det første website i Danmark, og kunne hermed vise highlights og andre klip via aftalen. 

– Det er egentlig lidt tankevækkende, at Viasats NFL-facebookside hedder “Mere NFL”, når det eneste de opnår ved denne magtdemonstration er, at give de danske football fans “Mindre NFL.” Specielt fordi Viasat ikke selv udnytter deres video-rettigheder på nettet i særlig stort omfang. Modsat har de danske NFL-fans hos os kunnet se highlights fra samtlige kampe og andre interessante klip, siger Claus Elming. 

– Indtil nu har jeg egentlig ikke betragtet os som konkurrenter til Viasat. Men det kan jeg jo så forstå, at vi må være. Vi har henvist og vil fortsat henvise til hvilke kampe, der bliver sendt på TV 3 SPORT og TV 3+ og vi opfordrer også til debat om disse kampe på facebook.com/gulklud. Så min personlige vurdering er egentlig, at Viasat ikke får færre TV-seere på grund af Gul Kluds beskedne tilstedeværelse i mediebilledet – nok nærmere tværtimod, konstaterer Elming. 

– Det er vigtigt for mig at understrege, at der er tale om en fuldt lovlig aftale. Vi håber og tror på, at Viasat skifter holdning og igen åbner op for muligheden for at vi kan vise NFL-klip på gulklud.dk. Det vil gøre en masse NFL-fans glade og efter min bedste overbevisning give dem flere seere i butikken på længere sigt, slutter Elming.

Efter hvad DIGITALT.TV erfarer, så er NFL blevet kontaktet af Viasat med baggrund i, at Viasat har betalt for at have eksklusive rettigheder, herunder til de omtalte NFL klip i hele Norden. Rightster aftalen er således efterfølgende blevet trukket tilbage på det grundlag. Gulklud.dk skal således formentlig håbe på en aftale med Viasat for igen at kunne vise NFL klip.

Kilde: gulklud.dk

I samme kategori

Back to top button