Branche-Nyt

Viaplay vil ind i Storbritannien, Canada, Tyskland, Østrig og Schweiz

Nent Group ser ud til at sætte turbo på deres internationale udbredelse af streamingtjenesten Viaplay. Nu melder man ud at man sigter på at komme ind i Storbritannien, Canada, Tyskland, Østrig og Schweiz inden udgangen af 2023. Samtidigt så hæver man forventningerne til antallet af abonnenter.

Lanceringen i Storbritannien skal ske i anden halvdel af 2022, mens Canada, Tyskland, Østrig og Schweiz følger efter i løbet af 2023. Her vil Viaplay så være tilgængelig i i alt 16 markeder, hvilket er et enkelt mere, end man annoncerede som målet tilbage i november 2020.

Væksten i den geografiske udbredelse af Viaplay, skal ifølge målsætningen give 12 millioner abonnenter i alt ved udgangen af 2025. Det tal er hævet fra 10.5 millioner i forhold til sidste udmelding fra Nent Group. Den nye forventning er så at halvdelen af tjenestens abonnenter kommer fra det internationale marked (6 millioner) mens den anden halvdel er på Viaplay’s nordiske hjemmemarked.

Nye lande får Viaplay uden sport

Mens sport har været en væsentlig bestanddel af Viaplay’s nylige lanceringer i lande som Polen og snart Holland, så er der på de nye markeder ikke uventet med fokus på nordisk indhold, lokale og internationale serier, film, dokumentarer og børne indhold. Det naturligvis også med blik for den stigende mængde af Viaplay original produceret indehold.

Nent Group afviser dog ikke at sportsrettigheder kan komme til senere på de nye markeder, men de nye lande er naturligvis nok noget sværere markeder at tilkæmpe sig væsentlige sportsrettigheder på.

Kilde: Nent Group presse

I samme kategori

Back to top button