StreamingnytBranche-Nyt

Viaplay og NENT sikrer sig rettighederne til eSuperligaen

Nordic Entertainment Group har netop sikret sig rettighederne til den danske eSuperliga. Som en del af aftalen bliver Nordic Entertainment Group desuden medejere af eSuperligaen og skal være med til at drive den danske eSuperliga fremad.

ESuperligaen er den største FIFA-turnering i Danmark og har allerede i sine første tre sæsoner bevist sig som en af de stærkeste ligaer i verden. Hver sæson afsluttes med et Finals-event, og de tre tidligere events har haft nogle af de højeste tilskuertal blandt alle FIFA-turneringer i verden. I Danmark har eSuperligaen deltagere fra klubber fra den danske Superliga såsom Brøndby IF, FC Midtjylland, AaB og FC København.

Tidligere så var det Discovery Networks (Dplay / Canal 9) der har vist eSuperligaen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Den næste sæson skydes i gang d. 11. marts, hvor FIFA-spillere fra 15 af landets bedste klubber vil vise FIFA i verdensklasse. Kampene vises live på Viaplay i hele Norden.

“I Danmark har vi nogle af verdens bedste FIFA-spillere, og sportsgrenen har efterhånden udviklet sig til at være en af de mest konkurrencedygtige ligaer i verden. Det er en fantastisk nyhed, at eSuperligaen nu vil blive vist hos en af Skandinaviens største broadcastere, og jeg ser virkelig frem til at dække turneringen,” siger tidligere FIFA-verdensmester og eSuperliga-ekspert, August ”Agge” Rosenmeier.

ESuperliga-sæsonen følger en struktur, der minder om traditionelle fodboldligaer med en ligastruktur, hvor alle møder alle efterfulgt af knockout-runder og et Finals-event. Fra kvartfinalen og fremefter spilles eSuperliga live foran de lidenskabelige tilskuere. Den samlede præmiepulje for hver sæson lyder på 365.000 kr., hvoraf vinderen tager 180.000 kr. og ikke mindst det prestigefyldte eSuperliga-trofæ.

I 2020 viser NENT Group omkring 100 timers eSuperliga med live kommentering samt optakter og nedtakter med analyser, interviews og FIFA-instruktioner, der for alvor skal aktivere de danske FIFA-fans.

ESuperligaen er et samarbejde mellem Divisionsforeningen og DreamHack Sports Games, som er en del af Modern Times Group. DreamHack driver en lang række esportsturneringer og digitale festivaler rundt om i verden til glæde for mere end 300.000 fans hvert år.

”Vi er glade for at meddele, at Nordic Entertainment Group bliver en del af eSuperligaen. Vi har været partner med Superligaen siden 1998, og det er derfor naturligt, at vi tager endnu et skridt mod et tættere samarbejde med de danske klubber og DreamHack. Vi tror på sportspil, som matcher vores nuværende portefølje af sportsgrene, og eSuperligaen passer godt ind i den,” siger Kim Mikkelsen, Head of Sports i Nordic Entertainment Group.

Også Divisionsforeningen er begejstret for samarbejdet med NENT:

”Vi er enormt begejstrede for fremadrettet at kunne præsentere en af verdens bedste og mest kompetitive FIFA-turneringer, eSuperliga, sammen med NENT. Der er garanti for, at dramaet fra eSuperligaen bliver leveret til de danske fans i en kvalitet, der ikke findes andre steder i verden,” siger Claus Thomsen, direktør for Superligaen A/S.

Kilde: Nent Group presse

I samme kategori

Back to top button