Streamingnyt

Viaplay hylder mangfoldigheden

Viaplay prideCopenhagen Pride er over os i Danmark, og tusindvis af mennesker går på gaderne for at fejre mangfoldigheden og forskelligheden. I anledningen af Copenhagen Pride har du her et udvalg af de bedste LGBTQIA-film og -serier..

SERIER

Transparent (2014 -)
Den anmelderroste og Emmy-awardvindende serie Transparent omhandler en familie i Los Angeles, hvis tilværelse vendes på hovedet, da faderen Mort afslører, at han er transseksuel og skifter navn Maura. Fjerde sæson udkommer på Viaplay til september, men allerede nu kan du se de tre første sæsoner, hvor der jongleres med følelser, børn og ekskoner, mens Maura prøver at finde sig selv i sin nye krop.

Glee (2009 – 2015)
Kultmusicalserien, der i LGBTQIA-miljøer er blevet rost for sine repræsentationer af forskellige seksualiteter i karaktererne. Eksempelvis ved den homoseksuelle karakter Kurt Hummel, som kæmper med at springe ud over for venner og familie, og da han endelig gør det, må skifte skole på grund af grov mobning og dødstrusler. Derudover følger serien også transkarakteren Wade ”Unique” Adams, der kæmper med at finde selvtilliden til at stå forrest på scenen og fremvise sine talenter.

FILM

Moonlight (2016)
Vinderen af Oscar for bedste film 2017. Filmen handler om den sorte dreng Chiron, der bor i en af Miamis værste ghettoer. Vi følger hans opvækst fra en fattig barndom fyldt med mobning til voksenlivet som narkobaron, hvor han tvivler på sin person og sin seksualitet og tankerne kredser om barndomsvennen Kevin.

Transamerica (2005)
Bree kæmper for den komplette forvandling fra mand til kvinde, men planerne om en operation bliver sat på standby, da hun opdager, at hun har en søn ved navn Toby. Sønnen sidder fængslet i New York, og Bree rejser dertil for at få Toby ud.

Carol (2015)
I New York anno 1950’erne udvikler den unge Therese forelsker sig og udvikler et intimt forhold til den glamourøse, ældre Carol, der står midt i en grim skilsmisse. Eksmanden forsøger at bruge Carols homoseksualitet imod hende, så han kan få fuld forældremyndighed over datteren Rindy.

Milk (2008)
Sean Penn vandt en Oscar for sin præstation i rollen som Harvey Milk, den første åbent homoseksuelle politiker i Californien. Filmen følger Milks korte politiske karriere og hans kamp for homoseksuelles rettigheder i San Francisco frem til hans død i 1978.

The Danish Girl (2015)
Historien om verdens første kønsskifteoperation. Den danske kunstner Einar Wegener finder ud af, hun er transkønnet. Men da hun begynder at udleve sin kvindelighed, skaber det problemer for både hende selv og hendes kone Gerda, som må se til, hvordan hendes elskede Einar bliver til Lili.

Kilde: Viaplay Reklame-link

 

I samme kategori

Back to top button