YouSee

Udfasning af MPEG-2 på vej hos YouSee

YouSee sort skærmYouSee melder nu, at de planlægger at ophøre med at sende digitale kanaler i den ældre MPEG-2 standard og helt skifte til MPEG-4. Det skriver recordere.dk. MPEG-4 er den almindelige standard i dag, og det er denne standard HDTV kanaler udsendes i.

Et større antal kanaler hos YouSee udsendes pt. samtidigt i 2 udgaver nemlig en MPEG-2 SD og HD udgave. Uden at skulle understøtte de gamle enheder udelukkende med MPEG-2 SD mulighed, så kan YouSee altså helt droppe dobbelt-distributionen og nøjes med HDTV udgaven, hvilket vil give mere plads i kabelnettet. Pt. angiver YouSee omkring 30 kanaler, der sendes dobbelt i henholdsvis en MPEG-2 SD og en MPEG-4 HD udgave.

YouSee kunder kan blive berørt

“Vi har ikke noget præcist billede på, hvor mange kunder, der har MPEG2-modtagere, men vi skønner, at det er noget under 50.000”, oplyser presse- og kommunikationschef i YouSee Ib Konrad Jensen til recordere.dk

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I forhold til YouSee tv bokse så er det den gamle model Sagem ICD60 der vil blive berørt, da denne ikke kan håndtere MPEG-4.

Har man som YouSee kunde ikke udstyr med MPEG-4, må man, når YouSee dropper MPEG-2, nøjes med de analoge kanaler eller købe ny tv boks eller fladskærm. Har du adgang til DR HD på din fladskærm eller tv boks, så har du MPEG-4 udstyr, og behøver ikke bekymre dig i forbindelse med et kommende sluk for MPEG-2.

Kilde: Recordere.dk


I samme kategori

Back to top button