TV-Nyt

Den nye danske tv-serie Alfa starter søndag – læs mere om serien og skuespillerne her

TV 2 Zulu har søndag aften premiere på serien Alfa. Det er en ny dansk krimiserie af brødrene Avaz om de to brødre Adam og Jakob og deres angstfulde jagt efter mål og mening med livet. Se med på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU fra søndag 16. august.

Andreas og Sebastian Jessen har hovedrollerne

Alfa Adam 1
Adam spillet af Andreas Jessen Foto: Emilia Staugaard/TV 2

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Andreas Jessen spiller Adam (26), der har altid været noget særligt. Han er lynende intelligent og har angstfremkaldende forventninger til sig selv. Hans opvækst var præget af falsk velstand skabt af faren Tommy, der var en ledende figur i det nordsjællandske rockermiljø. Selvom Tommy forsøgte at undgå at tage arbejdet med hjem, ramte hans sporadiske vredesudbrud alligevel familien, men Adam blev altid beskyttet af sin storebror, Jakob.

Andreas Jessen er uddannet skuespiller fra Syddansk skuespillerskole i 2016. Han er lillebror til Sebastian Jessen, der i ‘Alfa’ spiller rollen som Jakob. Andreas har bl.a. spillet med i ‘Ludvig & Julemanden’ (2011), ‘Hvidsten Gruppen’ (2012) og ‘Mercur’ (2017).

Alfa - Jakob
Jakob spillet af Sebatian Jessen Foto: Emilia Staugaard/TV 2

Sebastian Jessen har rollen som Jakob (29), der har altid drømt om at gøre en forskel. Derfor har han brudt med sin fortid og er i stedet søgt ind i politiet, hvor han hurtigt bliver rullet ind i politiets antinarkotika-enhed. Jakob har gennem hele sin opvækst forsøgt at beskytte sin lillebror, Adam, i håb om at de en dag kunne vende familiens kriminelle liv ryggen.

Sebastian Jessen er autodidakt skuespiller. Han er storebror til Andreas Jessen, som i ‘Alfa’ spiller rollen som Adam. Sebastian har bl.a. spillet med i ‘Rich Kids’ (2007), ‘Den skaldede frisør’ (2012), ‘Mens vi lever’ (2017), ‘I krig & kærlighed’ (2018) og ‘Kollision’ (2019).

   

   

  Interview med Andreas Jessen

  Andreas Jessen om sin karakter, Adam

  ”Adams grundlæggende drivkraft er ønsket om at finde sig selv og finde sin plads i et samfund, han på alle måder kæmper for at finde sig til rette i.”

  Hvad er Adams forhold til storebroren Jakob?

  “Adam har oplevet et grundlæggende svigt fra sin storebror, Jakob, hvilket har skabt en distance imellem de to brødre.”

  Andreas Jessen om sit forhold til sin egen storebror, Sebastian

  “Jeg er både stolt over og taknemlig for at få lov til at spille sammen med min bror.
  Som lillebror har jeg altid haft stor respekt for Sebastian, og det han kan som skuespiller. At vi laver det samme, skaber for mig blot en endnu tættere relation mellem os. Og at vi nu får lov til at fortælle denne historie sammen, er et kæmpe privilegie og ikke mindst en spændende udfordring.
  Vi får som brødre en masse gaver forærende i vores sammenspil, men samtidig har vi været nødt til at bryde med mønstre og vaner i vores egen private relation for at give plads til relationen mellem Adam og Jacob.”

  Hvad betyder brødrerelationen for dig?

  “Udover at man som brødre deler gener, forældre og i de fleste tilfælde opvækst og historie, anses brødrerelationen i vores kultur ofte som en af de stærkeste relationer mellem mennesker. Som lillebror ved jeg, hvor vigtig en storebrors anerkendelse og opbakning er, og hvis det forsvinder i relationen, kan det skabe enorm spænding, afmagt og fremmedgørelse.”

  Interview med Sebastian Jessen

  Sebastian Jessen om sin karakter, Jakob

  “Jakob er drevet af en indædt trang til at gøre en forskel. Det er også den primære grund til, at han vælger at træde ind i politiet. Jakob har gennem sin barndom og ungdom oplevet både grov vold og psykisk terror på egen krop. Han ønsker at skabe en distance til sin fortid og balance i sit sind, og politiet er for ham den største modpol til det, han oplevede i sin opvækst.”

  Hvad er Jakobs forhold til lillebroren Adam?

  “Jakobs forhold til Adam smuldrer, da han vælger at vende ryggen til alt, der knytter bånd til hans fortid. Jakob gjorde, hvad en storebror skal gøre. Han stod op for sin lillebror. Han tog alle tæskene. Men på et tidspunkt blev det for meget for ham. Jakob kunne ikke mere.”

  Sebastian Jessen om brødrelationen og forholdet til sin egen lillebror, Andreas

  “Brødrerelationen betyder rigtig meget for mig. Det er en stærk energi, der rummer utrolig mange facetter. Nogle gange kan brødre tilgive det utilgivelige, udelukkende fordi de er brødre. Og andre gange kan der opstå så eksplosivt et had, at man ønsker den anden død, koste hvad det vil.“

  Hvordan har det været at spille sammen med din bror?

  “Det kan siges helt kort: Det har været en stor ære at arbejde sammen med Andreas.
  Det er noget, vi har drømt om og snakket om længe. Personligt synes jeg, det er ret fantastisk, at brødrene Avaz finder det interessant at lave en serie med brødrene Jessen i hovedrollerne.
  Så tak til Milad, Mehdi og Misam for at give os den mulighed.”

  Kilde: TV 2 presse

  I samme kategori

  Back to top button