Nyheder

TV på computeren soft og hardware

feature htpcblogJeg begyndte forholdsvis tidligt at interessere mig for modtagelse af tv på computer. Det virkede attraktivt og forholdsvis billigt at komme i gang, for computeren havde jeg jo allerede. Den væsentlige attraktion for mig, var og er stadig det at kunne optage uden begrænsninger for at kunne redigere og brænde optagelser direkte på DVD.

De første tv-kort var et billigt analogt kort fra Aldi. Det var også her jeg gjorde mit første bekendtskab med drivere og tv-kort. Det har vist sig, at drivere er en svær størrelse, også når det gælder tv-kort. Nå kortet fra Aldi blev hurtigt udskiftet med Hauppauge kort, der også virkede med Windows Media Center. Det virkede ganske fornuftigt, selv om Windows Media Center måske ikke altid var lige nem at danse med.

Jeg er jo en parabolmand af oprindelse 😉 og derfor så interesserede jeg mig også for kort til modtagelse af digital-tv fra parabol. Mit første kort af den slags var det ganske velkendte Skystar 2 kort fra Technisat. Det var et velfungerende kort, og det var også i denne forbindelse jeg opdagede programmet DVBViewer. I modsætningen til mange andre programmer jeg prøvede, så virkede DVBViewer yderst stabilt, og selv om det kostede lidt penge, så var det bestemt det værd, da jeg investerede i det tilbage i 2003. Jeg kan roligt sige, at jeg har fået meget for pengene, for programmet har udviklet sig utroligt meget igennem alle årene siden dengang. Det har været en fast bestanddel i forbindelse med mine produkttest af tv-kort og USB tunere her på DIGITALT.TV.

Siden Skystar kortet har jeg været igennem FireDTV DVB-S, FireDTV DVB-C, FloppyDTV DVB-S2, Terratec Cinergy USB / PCI, Terratec H7 og senest HDHomeRun.

FireDTV/FloppyDTV var imponerende med deres integration og driverudvikling til Windows Media Center. Desværre bukkede de under økonomisk og er nu lukket. Det nye håb indenfor Windows Media Center området er HDHomeRun, der ikke mangler meget for at være en velfungerende løsning for DVB-C folket. Det er dog selvfølgelig en begrænsning, at den kun kan modtage ukodede kanaler. Windows Media Center i den nye Windows 7 tilbyder support for HD TV og fungerer bedre end de tidligere versioner. Jeg savner dog stadig support for digitale kabel-tv signaler.

Udover erfaringer med både DVBViewer og Windows Media Center, så har jeg naturligvis også prøvet nogle af de gratis alternativer, som der er på nettet. MediaPortal har efterhånden været ude i et stykke tid. Jeg har altid haft problemer med stabiliteten i tv tunerdelen, men det er absolut en flot visuel løsning til at styre ens musik, film, billeder og også til at se og optage tv. Jeg kan i øvrigt anbefale denne danske artikel om MediaPortal, der leverer en rigtig flot og grundig gennemgang af softwaren.

Det var en lille gennemgang af mine erfaringer med tv soft og hardware til pc brug. Lige pt. har jeg HDHomeRun tilsluttet computeren herhjemme. Udover HDHomeRun boksen har jeg stadig Terratec Cinergy DVB-C kort i computeren og TerraTec H7 til DVB-T signaler. FloppyDTV DVB-S2 sidder også fortsat i maskinen.

Jeg har aldrig brugt tid på at kigge på Linux og mulighederne her, men såfremt der er nogle der kunne tænke sig at skrive et indlæg om dette, så kunne det være interessant at høre om dine erfaringer med det styresystem og tv-kort/mediecenter.

I samme kategori

Back to top button