Branche-Nyt

TV-optagelser i skyen kræver tilladelse

Den Europæiske Unions Domstol har afsagt dom i en sag om optagelser i skyen (cloud recording). Sagen var bragt ind i forbindelse med den italienske tjeneste VCAST, der tilbyder sine kunder optagelse af op til 50 terrestrisk tv på kunderne på lagringsplads i skyen, altså liggende på VCAST servere, som kunderne så kunne streame optagelserne fra.

VCAST havde håbet at deres optagelse i skyen tilbud blev godkendt som værende private kopier, så man ikke behøvede at spørge rettighedshaverne om lov, men nu har Den Europæiske Unions Domstol sagt, at tjenesten hører ind under reglerne for offentlig visning, der kræver rettighedshaverens godkendelse.

Hos Waoo tilbyder man optagelser i skyen, og her oplyser man overfor DIGITALT.TV, at man hele tiden har arbejdet ud fra dette, og derfor har indholdsleverandørernes accept af Cloud optagelser. På de få kanaler eller programtyper, hvor man ikke har dette, tilbyder man ikke vores Cloud Record funktion. Vi formoder også det samme er gældende for YouSee der også har meldt ud at man er på vej med optagelser i skyen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button